Martin Chodúr

Datum narození: 24. 11. 1989
Místo narození: Ostrava
Profese: zpěvák a vítěz první Česko Slovenské SuperStar
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Martin Chodúr je známý český zpěvák a vítěz první řady Česko Slovenské SuperStar. Diváky a porotu ohromil svým hlasem i nezvyklou choreografií.

Martin Chodúr se narodil do hudebně založené rodiny. Už od tří let navštěvoval Dětskou múzickou školu v Ostravě, se kterou absolvoval i svá první veřejná vystoupení. V jedenácti začal hrát na klarinet. S ním přišel i na Janáčkovu konzervatoř. Hrál také na kytaru a zpíval ve své první kapele. V roce 2003 upoutal Martin Chodúr zraky prvních fanoušků v ostravské skupině Robson. Podílel se na jejím albu Who is Martin a vystoupl s ní i v pořadu České televize Noc s Andělem.

VŠE O MARTINU CHODÚROVI

Martin Chodúr se poté v roce 2009 zúčastnil první řady Česko Slovenské SuperStar. Písní Little Less Conversation od amerického krále Elvise Presleyho dostal všechny do varu. Navíc pobavil porotu i diváky tancem a soutěž vyhrál, když ve finále porazil Miroslava Šmajdu. Následně získal Českého slavíka v kategorii Objev roku a vydal své první album Let’s Celebrate.

Martin Chodúr nelenil a v roce 2013 nahrál druhé album Manifest a v roce 2014 začal pracovat na třetím albu. Natočil také duet se zpěvačkou Elis, videoklip ke skladbě Tanči dál z alba Manifest a koncertoval mimo jiné i s Alexandrovci, kultovním ruským sborem. Momentálně se Martin Chodúr věnuje jak popu, tak jazzovým a šansonovým koncertům. Jeho pěvecké kvality ocenili takové hvězdy, jako Karel Gott či Lucie Bílá.

Po vítězství v SuperStar se Martin Chodúr seznámil s o 15 let starší Ivonou Selníkovou. Svatbu neplánují, ale i po letech jim vztah evidentně svědčí. Kvůli Selníkové se přestal bavit s rodiči. V září 2015 se Chodúr pochlubil, že bude otcem. Syn Martin se jim narodil na Nový rok, 1. ledna 2016. 

IVONA SELNÍKOVÁ - VŠE O PŘÍTELKYNI MARTINA CHODÚRA

 

Články o celebritě

Silné okamžiky na pohřbu Patricie Janečkové (†25): Splněná přání nad rakví, 100 dní manželství a srdce od rodičů Silné okamžiky na pohřbu Patricie Janečkové (†25): Splněná přání nad rakví, 100 dní manželství a srdce od rodičů Poslední rozloučení s operní pěvkyní Patricií Burda Janečkovou (†25) v kostele Svatého Ducha v Ostra... číst článek
Burešová, Ellis a další pláčou za Patricii Janečkovou (†25): Holčičko s andělským hlasem… Tak nespravedlivé! Burešová, Ellis a další pláčou za Patricii Janečkovou (†25): Holčičko s andělským hlasem… Tak nespravedlivé! Pondělní ráno se zahalilo do temných barev, když se na veřejnost dostala velice smutná zpráva o skon... číst článek
Šok pro fanynky zpěváka Mira Šmajdy: Kvůli ohořelým vlasům šel dohola?! Šok pro fanynky zpěváka Mira Šmajdy: Kvůli ohořelým vlasům šel dohola?! Všichni jeho příznivci se modlí, aby to byl jenom hloupý vtípek. Zpěvák Miroslav Šmajda (34), jenž p... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Iveta Bartošová
Iveta Bartošová
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Jacob Erftemeijer
Jacob Erftemeijer
zobrazit profil Joakim Brodén
Joakim Brodén
zobrazit profil Martha Elefteriadu
Martha Elefteriadu
zobrazit profil Ivan Mládek
Ivan Mládek