Nora Mojsejová

Datum narození: 12. 10. 1958
Místo narození: Trenčín
Profese: zkrachovalá podnikatelka, někdejší moderátorka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Nora Mojsejová, později Nora Kabrheľová, se proslavila reality show Mojsejovci a rovněž tím, že po letech podnikání jí policie obstavila majetek a posadila do vazby.

Podnikatelskou kariéru rodačka ze slovenského Trenčína Nora Mojsejová, rodným jménem Eleonóra Pischová, odstartovala hned po Sametové revoluci 1998, a to v oborech účetnictví a daňové poradenství. Zpočátku to bylo zejména pro hokejisty nebo taxikáře.

NORA MOJSEJOVÁ - ROZVOD KVŮLI ALKOHOLU

Pomáhal Mojsejové miliardář Rezeš?

Pak Nora Mojsejová získala i velké firmy (spekulovalo se, že jí finančně pomáhal miliardář Alexander Rezeš, ona to ale odmítla). V té době si také pořídila pověstnou vilu v Pereši a menší dům v Bratislavě. V garáži se jí blýskaly tři mercedesy - kabriolet na léto, coupé na jaro a podzim a džíp na zimu.

V roce 2003 si Nora Mojsejová vyhlédla mladého hudebníka Braňa Mojseje, po patnácti letech se rozvedla s podnikatelem Mikulášem Kašaiem a za pouhé čtyři měsíce se provdala za svoji novou lásku (po deseti letech se nicméně rozvedli).

Mojsejová měla vlastní show Šéfka

V roce 2005 spustili manželé první slovenskou reality show Mojsejovci, kdy u svého domu v Košicích ubytovali soutěžící, kteří bojovali o dva miliony korun. V Česku se Nora Mojsejová proslavila díky pořadu Čápi s mákem. Později se objevila na televizních obrazovkách i ve vlastní show Šéfka, kde si vybírala manažera do svého módního butiku.

O NOŘE MOJSEJOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2009 byla Nora Mojsejová obviněna z finančních podvodů (falešné doklady a nepravdivá daňová přiznání, celkem měl stát podle policie přijít o 38 milionů korun). Časem se přidalo další obvinění, které se týkalo dluhů její firmy Nora Mojsejová Fashion vůči Františku Kabrheľovi (tvrdil, že mu dluží 32 milionů korun).

Z Nory Kabrheľové se stala žebračka 

V roce 2013 byla Nora Mojsejová zatčena a putovala na 13 měsíců do vazby, kde jistě i kvůli výhledu na 10 až 15 let, které by mohla strávit ve vězení, zhubla 15 kilo. Policie jí zablokovala účty a obstavila veškerý majetek.

V roce 2017 soud rozhodl, že zchudlá někdejší zbohatlise Nora Mojsejová do vězení nepůjde, a to díky šokující svatbě se svým úhlavním nepřítelem Versace Kabrheľem.

Na jaře 2020 Nora Kabrheľová prohrála soud s neziskovou organizací, s níž se přetahovala o část nemovitosti v Košicích. Její dluh vůči organizaci se podle slovenského serveru Plus 7 dní vyšplhal i s úroky v přepočtu přes 8 milionů korun a dál roste. Exekutoři jí ho strhávají ze starobního důchodu.

 

Články o celebritě

V SuperStar bojuje syn zchudlého milionáře Mojseje! Habera čekal víc, Bagárová se nudila V SuperStar bojuje syn zchudlého milionáře Mojseje! Habera čekal víc, Bagárová se nudila Většina lidí si myslí, že pokud se do talentových show přihlásí potomci známých osobností, budou to ... číst článek
Nečekaný zvrat zchudlé milionářky Nory Mojsejové (62): Stěhování do luxusního bytu na břehu Dunaje! Nečekaný zvrat zchudlé milionářky Nory Mojsejové (62): Stěhování do luxusního bytu na břehu Dunaje! Už měsíc žije nový život! Bývalá megahvězda televizních obrazovek Nora Mojsejová (62) se z malého pr... číst článek
Zchudlá milionářka Nora Mojsejová (62) vzpomíná na vazbu: Tři noci jsem byla v díře! Zchudlá milionářka Nora Mojsejová (62) vzpomíná na vazbu: Tři noci jsem byla v díře! Bývalá megahvězda reality show Nora Kabrhelová (62) nedávno zavzpomínala na trpké chvíle, které strá... číst článek

Další Finančníci

zobrazit profil Štěpán Kočí
Štěpán Kočí
zobrazit profil David Beran
David Beran
zobrazit profil Daniel Farnbauer
Daniel Farnbauer
zobrazit profil Karel Janeček
Karel Janeček
zobrazit profil Karel Komárek
Karel Komárek
zobrazit profil David Radiměřský
David Radiměřský
zobrazit profil Petr Puchta
Petr Puchta
zobrazit profil Michal Horáček
Michal Horáček