Petra Polnišová

Petra Polnišová

Datum narození: 24. 2. 1976
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herečka, komička
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Petra Polnišová se českému publiku předvedla zejména v seriálu Doktor Martin, kde sváděla policistu Tomáše Topinku v podání Roberta Mikluše.

Vystudovala loutkokoherectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Dva roky Petra Polnišová působila v divadle Teatro laboraotrio mangiafuoco v Miláně. V Česku ji diváci mohli vidět v Divadle Bolka Polívky.

PETRA POLNIŠOVÁ PRODĚLA DVĚ OPERACE ZA ROK

V roce 2006 Petra Polnišová získala cenu Talent roku a také cenu Stana Radiča jako Objev roku, OTO 2007 coby humorista, dále pak absolutní OTO 2007 a OTO 2009 v kategorii herečka.

Na rodném Slovensku se Petra Polnišová proslavila jednou z klíčových postav v komediálním seriálu Horná Dolná a v zábavném pořadu Partička. V Česku v seriálu Doktor Martin, kde sváděla policistu Tomáše Topinku v podání Roberta Mikluše.

Na filmovém plátně Petra Polnišová debutovala ve slovensko-německém romantickém snímku Muzika (2007), do něhož ji obsadil režisér Juraj Nvota. Hlavní roli jí dal Karel Janák ve své komedii Cuky Luky Film (2017).

O PETŘE POLNIŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V letech 2005 až 2008 byla Petra Polnišová provdaná za Jaroslava Takáče, který roku 1998 v rodné Žilině společně se dvěma kamarády založil úspěšný ateliér architektury.

 

Další Herci

zobrazit profil Paris Wilton
Paris Wilton
zobrazit profil Věra Galatíková
Věra Galatíková
zobrazit profil Jan Hrušínský
Jan Hrušínský
zobrazit profil Lucia Bugalová
Lucia Bugalová
zobrazit profil Jan František Uher
Jan František Uher
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane