Anna Šišková

Datum narození: 30. 6. 1960
Místo narození: Žilina
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Anna Šišková získala Českého lva za roli Marie Čížkové ve filmu Musíme si pomáhat. Ona si v životě musela často pomoct sama, protože se k ní okolí otočilo zády.

Studovala na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Košicích, ale k herectví ji to vždycky nějak přirozeně táhlo. Od roku 1981 Anna Šišková působila v trnavském Divadle pro děti a mládež, kde se seznámila s charismatickým hudebníkem, spolupracovníkem Milana Lasici a Júlia Satinského Jaroslavem Filipem, skladatelem a textařem.

ANNA ŠIŠKOVÁ S DCEROU PÓZOVALY V PRÁDLE 

Romance Anny Šiškovém a Jaroslava Filipa nezůstala bez následků a herečka otěhotněla. Přestože jí milenec ze začátku tvrdil, že dítě chce a kvůli nové rodině se i rozvede, když byla ve třetím měsíci, rozmyslel si to a přemlouval ji k potratu. Anna Šišková se však rozhodla dítě si ponechat, čímž upadla do nemilosti okolí.

Psychický tlak a pomluvy, že je nevěrnice, nedělaly dobře jí ani plodu, ale herečka se rozhodla nevzdat se a dítě, ke kterému se otec odmítl přiznat, vychovat sama. V říjnu 1982 se jí tak narodila dcera Dorota. Krátce po jejím narození se Anna Šišková seznámila s divadelním režisérem Jurajem Nvotou, který Dorotu Nvotovou adoptoval a za šest let k ní přibyla sestřička Tereza Nvotová.

Ale ani v tomto vztahu se happy end nekonal. V roce 2003 se zamilovala do svého o řadu let mladšího kolegy z divadla Astorka Juraje Kemky. Mladý milenec byl důvodem rozpadu manželství Anny Šiškové a Juraje Nvoty. „Nikoho jiného jsem však cíleně nehledala, prostě jsem se zamilovala - zkrátka jsem se v manželství už necítila šťastná,“ komentovala toto období později Anna Šišková.

Kvůli mladému milenci tak upadla do nemilosti okolí už podruhé. Někteří kolegové jí dokonce odmítali podat při setkání ruku. Nerovný vztah s novým partnerem však dlouho nevydržel, Juraj Kemka Annu Šiškovou opustil kvůli mladší.

Za několik let se Anna Šišková při natáčení filmu Konečná stanice seznámila s režisérem Jiřím Chlumským, který ji po osmi letech randění požádal o ruku. Rok a půl po svatbě ovšem ztroskovatal i tenhle svazek. Jiří Chlumský se též zamiloval do mladší ženy.

O ANNĚ ŠIŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Pro film Annu Šiškovou objevil režisér Jan Hřebejk, jenž ji obsadil do role manželky Bolka Polívky ve svém snímku Musíme si pomáhat, který jí následně vynesl Českého lva. Poté se začali nabídky z Česka jen hrnout. V roce 2002 byla opět nominována na lva, tentokrát jako herečka ve vedlejší roli ve filmu Kruté radosti. Cenu jí však vyfoukla Jana Hubinská za film Děvčátko.

Slovenka Anny Šišková je v Česku také známá ze seriálů Místo v životě, kde hrála po boku Ondřeje Vetchého, dále pak z Letiště, z Atentátu, v němž si střihla první dámu, manželku prezidenta v podání Jana Krause, či z Ohnivýho kuřete.

 

Články o celebritě

Velký úspěch Terezy Nvotové: Její nový film zabodoval na filmovém festivalu v Locarnu! Velký úspěch Terezy Nvotové: Její nový film zabodoval na filmovém festivalu v Locarnu! Obrovský úspěch česko-slovenského koprodukčního filmu režisérky Terezy Nvotové (34) Světlonoc! Porot... číst článek
Dcera Šiškové Dorota Nvotová: Kvůli otci si podřezala žíly! Dcera Šiškové Dorota Nvotová: Kvůli otci si podřezala žíly! Slovenskou herečku a zpěvačku Dorotu Nvotovou (39) trápí psychické problémy už od šestnácti let. Ned... číst článek
Dorotu Nvotovou zradilo zdraví: Za 2 měsíce 15 kilo nahoře! Hrozí jí konec vysokohorských túr?! Dorotu Nvotovou zradilo zdraví: Za 2 měsíce 15 kilo nahoře! Hrozí jí konec vysokohorských túr?! Zpěvačka Dorota Nvotová (39) si prochází těžkým životním obdobím. Její fanoušci si všimli, že na soc... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Anna Čtvrtníčková
Anna Čtvrtníčková
zobrazit profil Anna-Marie Valentová
Anna-Marie Valentová
zobrazit profil Alžběta Malá
Alžběta Malá
zobrazit profil Petr Buchta
Petr Buchta
zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová
zobrazit profil Filip Tomsa
Filip Tomsa
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová