Ján Koleník

Ján Koleník

Datum narození: 11. 11. 1979
Místo narození: Banská Bystrica
Profese: Herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Slovenský herec Ján Koleník platí ve své vlasti za sexy chlapa. Není divu, že ho do rolí filmových fešáků obsazují i čeští filmaři, třeba v seriálu První republika.

Krasavec Ján Koleník vystudoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě a okamžitě se stal členem Slovenského národního divadla. Jeho herecká hvězda začala stroupat rychle. Ještě týž rok byl nominován na cenu Objev roku za divadelní sezónu 2003 a mohl se pochlubit cenou za nejlepší herecký výkon na festivalu Istropolitana. Díky svému přitažlivému zjevu (zažil už dokonce fanynku, která ho pronásledovala) hraje role jako Oront v Moliérově Mizantropovi, Jago v Shakespearově Othellovi či Bassanio v Kupci benátském od téhož autora. Díky divadlu se Ján Koleník uvedl a stal se samozřejmě zajímavým i pro filmaře, a to nejen pro slovenské, ale i pro české. Připomeňmě některé seriály, v nichž se objevil: Panelák, Kriminálka Staré město, Zlomek vteřiny, První republika... Zařadil se po bok slovenských herců jako jsou třeba Marian Labuda, Martin Huba, Zdena Studenková, Vica Kerekes, Andrea Kerestéšová či Táňa Pauhofová, kteří mají v českém filmovém průmyslu dveře vždy otevřené.

"Největším oříškem je pro mě asi čeština. Jak se jen dá, snažím se mluvit česky. Na Slovensku v divadle se musím zase přeprogramovat do mateřštiny, takže teď trpím tak trochu jazykovou schizofrenií," přiznal Ján Koleník, do něhož jsou v seriálu První republika zamilovány hned dvě ženy, obě v podání umělkyň, které patří do kategorie nejpůvabnější české herečky: Veronika Nová a Markéta Plánková.

Jestli je tomu podobně i v osobním životě, je otázka. Slovenská média spekulují o jeho homosexuální orientaci a vztazích s kolegy, jako jsou herec Luboš Kostelný či moderátor Martin Pyco Rausch. Sám Ján Koleník se na toto téma bavit nechce. "Užívám si svobody a je mi tak dobře. Po pravdě řečeno nemám na vztah čas a ani ho nepotřebuji,“ tvrdí tajemně.

 

Další Herci

zobrazit profil Josha Stradowski
Josha Stradowski
zobrazit profil Frank Vincent
Frank Vincent
zobrazit profil Gary Oldman
Gary Oldman
zobrazit profil Čestmír Řanda jr.
Čestmír Řanda jr.
zobrazit profil Sara Sandeva
Sara Sandeva
zobrazit profil Ashton Kutcher
Ashton Kutcher
zobrazit profil Pavel Neškudla
Pavel Neškudla
zobrazit profil Ivo Niederle
Ivo Niederle