Eva Vejmělková

Datum narození: 4. 3. 1969
Místo narození: Karviná
Výška: 167 cm
Profese: herečka, scenáristka, psycholožka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Eva Vejmělková se proslavila trilogií Fontána pro Zuzanu a rolí Píšťalky v Básnících. Jedna z nejkrásnějších hereček 80. let 20. století se věnuje psychologii.

Vystudovala herectví na ostravské Konzervatoři a psychologii na Univerzitě Palackého v Olomouci. Poprvé se Eva Vejmělková prosadila ve svých 16 letech, když ji režisér Dušan Rapoš v roce 1985 obsadil do hlavní role ve slovenském filmu Fontána pro Zuzanu.

EVA VEJMĚLKOVÁ PROPADLA HYPNÓZE

Mezi umělci přeskočila jiskra a v roce 2000 se vzali v Las Vegas. Eva Vejmělková se stala hvězdou díky celé úspěšné trilogii, kde se objevil i slovenský zpěvák Pavol Habera. Slávu jí přinesla také role křehké Píšťalky ve filmech Jak básníkům chutná život (1987) a Konec básníků v Čechách (1993).

Podílela se na scénáři Ženské pomsty 

Stala jednou z nejkrásnějších českých hereček přelomu 80. a 90. let 20. století. Eva Vejmělková si zahrála jednu z hlavních rolí v seriálu Chlapci a chlapi (1988) nebo ztvárnila ústřední postavu v psychologickém dramatu ze života drogově závislých lidí Suzanne (1996). Příběh má ještě i dnes velkou odezvu u samotných narkomanů, kterým je film pouštěn jako memento v psychiatrické léčebně v Bohnicích v rámci léčby. 

V roce 2005 se Eva Vejmělková stala součástí seriálu z produkce slovenské STV Rodinná Tajemství, kde se mimo ní objevil i Sagvan Tofi. Manžel ji obsadil např. do svého romatického snímku Muzzikanti (2017) nebo do komedie Ženská posmata (2020), na jejímž scénáři se herečka podílela.

Vějmělková se stala uznávanou odbornicí

Herectví Eva Vejmělková vyměnila za psychologii a práci s drogově závislými. Stala se uznávanou expertkou nejen u nás, ale i v celé Evropě.

O EVĚ VEJMĚLKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem Dušanem RapošemEva Vejmělková dcery Taru a Ritu.

 

 

 

Články o celebritě

Dávný románek Habery ožívá: Co na to Peštová? Dávný románek Habery ožívá: Co na to Peštová? Natáčení kultovního snímku Fontána pro Zuzanu 2 bylo pro herečku Evu Vejmělkovou (53) osudové. A to ... číst článek
Nestárnoucí Eva Vejmělková slaví narozeniny: Manžela poznala v pouhých 16 letech! Nestárnoucí Eva Vejmělková slaví narozeniny: Manžela poznala v pouhých 16 letech! Někdejší sexsymbol let osmdesátých, překrásná blondýnka s vlasy do pasu Eva Vejmělková, slaví 4. bře... číst článek
Dušan Klein a lásky Štěpána Šafránka: Předabovaná Píšťalka, stydlivá Borůvka a skutečná partnerka Pavla Kříže! Dušan Klein a lásky Štěpána Šafránka: Předabovaná Píšťalka, stydlivá Borůvka a skutečná partnerka Pavla Kříže! Režisér Dušan Klein (†82), jenž zesnul v neděli 9. ledna, je pro mnohé televizní diváky i přes četno... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ľuboš  Kostelný
Ľuboš Kostelný
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King
zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Josef Alois Náhlovský
Josef Alois Náhlovský
zobrazit profil David Castañeda
David Castañeda
zobrazit profil Jan Kříž
Jan Kříž
zobrazit profil Lucie Zedníčková
Lucie Zedníčková
zobrazit profil Tomáš Karger
Tomáš Karger