James Franco

James Franco

Datum narození: 19. 4. 1978
Místo narození: Palo Alto, Kalifornia
Profese: herec, model, malíř, režisér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Všestranný umělec, kterému se jako herci a režisérovi málem povedlo rozpoutat konflikt mezi Spojenými státy a Severní Koreou.

James Franco je známý všemožnými výstřelky a skandály. Poslední film, který režíroval a ve kterém ztvárnil i hlavní roli – The Interview – málem ohrozil světový mír. Film o vůdci Kim Čong Unovi pobouřil celou Severní Koreu a vláda film zakázala.

James Franco je nejčastěji viděn po boku herce a režiséra Setha Rogena, se kterým spolupracuje na většině svých projektů. Franco se mimo jiné věnuje také malování a psaní knih. Proslavil ho film James Dean, kde si zahrál hlavní roli. Díky tomu je také považován za Jamese Deana nové doby. Může za to určité podoba pověstného pohledu, kterým James Dean dostal každou ženu.

Objevil se ve filmu Spider-Man, po boku Roberta De Nira si zahrál v kriminální Hodině pravdy nebo ve snímku Spring Break, kde hrál mafiána se zapletenými copánky, který svádí mladé dívky. Jednu z nich představovala například Selena Gomez. Už proto se zaměření Jamese Franca nedá blíže specifikovat. Objevuje se v komediích, historických filmech i kriminálkách.

James Franco je známý také jako model, stal se tváří pánských parfému Gucci.  Franco je velice populární na internetu, kam sdílí své nejnovější kresby a všelijaké kontroverzní obrázky či diskuze. Aféru kolem flirtování se sedmnáctiletou dívkou zná snad každý uživatel sociální sítě Twitter.

Jako herec byl nominován na tři Zlaté glóby a jeden z nich vyhrál. Za roli Jamese Deana v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon. Za hlavní roli ve filmu 127 hodin byl nominován i na Oscara. Cenu za Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli nakonec vyhrál Colin Firth za film Králova řeč.

V českém znění Francovi propůjčuje hlas mnoho dabérů, například Martin Písařík.

 

Články o celebritě

Hollywoodský proces roku 2022?! Depp žaluje ex o miliardu! Hollywoodský proces roku 2022?! Depp žaluje ex o miliardu! Rok 2022 ještě ani nezačal, ale zahraniční média už mají jasno o hollywoodském procesu, který mu bud... číst článek
Šokující výpověď zdrcené herečky: James Franco je král sexuálních predátorů! Šokující výpověď zdrcené herečky: James Franco je král sexuálních predátorů! Hollywoodský fešák James Franco (42) se musí aktuálně vypořádávat s něčím mnohem nepříjemnějším nežl... číst článek
Top 5 erotických českých filmů: Koho svlékl Heřmánek? A kdo sváděl Vondráčkovou? Top 5 erotických českých filmů: Koho svlékl Heřmánek? A kdo sváděl Vondráčkovou? Češi jsou možná národem, co natáčí dobré a hojně sledované detektivní seriály, jak jsou na tom ovšem... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Milouš Jakeš
Milouš Jakeš
zobrazit profil Bohuslava Bračíková
Bohuslava Bračíková
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Woody Allen
Woody Allen
zobrazit profil  Annabelle (Anna Žitníková)
Annabelle (Anna Žitníková)
zobrazit profil Tomáš Ortel
Tomáš Ortel
zobrazit profil Martina Moravčíková
Martina Moravčíková
zobrazit profil Aleš Sigmund
Aleš Sigmund