Adam Sandler

Adam Sandler

Datum narození: 9. 9. 1966
Místo narození: Brooklyn, New York, USA
Profese: komik, herec, muzikant, scenárista a filmový producent
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Adam Sandler je představitel hlavních hrdinů rodinných komedií plných humoru, ve kterých hraje a některé i sám produkuje.

Když zrovna nemluví o sexu, o kterém mluví velmi rád a často anebo neprozrazuje tajemství, která by raději měla zůstat za zdmi jeho domu, jako je sex s plyšákem jeho dětí, je Sandler skvělý herec.

Už v mládí Sandler zjistil, že je přirozeným komikem a tak se po nějaký čas pravidelným vystupováním v klubech a kampusech na New York University začal živit.

Jackem Nicholsonem si zahrál ve filmu Kurz sebeovládání. Úspěchu se mu také podařilo dosáhnout s filmy Klik- život na dálkové ovládání, 50x a stále poprvé nebo v komedii Machři, kde si zahrál se Salmou Hayek.  A stejně jako ty dobré má i ty špatné filmy. Za komedii Jack a Jill si Sandler v roce 2012 vysloužil deset nominací na Zlatou malinu, což je ocenění za nejhorší filmové počiny roku. Překonal tak rekord Eddieho Murphyho, který v roce 2007 získal 5 nominací.

Když v roce 2007 vydělal milion dolarů, daroval je organizaci zajišťující mimoškolní aktivity mládeže Boys and Girls Club v jeho rodném městě Manchasteru v New Hampshire. Stejný rok daroval 2.100 amerických dolarů na prezidentskou kampaň republikánského kandidáta Rudyho Giulianiho.

V roce 2003 se oženil s herečkou Jacqueline Samantha Titoneovou. Ta později konvertovala k Sandlerově náboženství, judaismu. Pár má dvě dcery- Sadie a Sunny.

 

Články o celebritě

Adam Sandler jako Kosmonaut z Čech! První ukázky z očekávaného bijáku Netflixu Adam Sandler jako Kosmonaut z Čech! První ukázky z očekávaného bijáku Netflixu Čeští filmoví fanoušci by si měli v kalendáři červeně označit datum 1. března 2024. Právě v ten den ... číst článek
Noblesní Jennifer Anistonová a šupák Sandler: Adame, ty strašidlo! Noblesní Jennifer Anistonová a šupák Sandler: Adame, ty strašidlo! Co se škádlívá, rádo se mívá, říká se a platí to i pro Adama Sandlera (56) a Jennifer Anistonovou (5... číst článek
Meghan odvrátila tvář! Harryho ponížila před tisícovkami lidí Meghan odvrátila tvář! Harryho ponížila před tisícovkami lidí Zatímco celý svět řeší (ne)účast prince Harryho (38) a Meghan Markleové (41) na korunovaci Karla III... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
zobrazit profil Nicola Coughlan
Nicola Coughlan
zobrazit profil Andrea Černá
Andrea Černá
zobrazit profil Meta Golding
Meta Golding
zobrazit profil Kateřina  Janečková
Kateřina Janečková
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Tomáš Dastlík
Tomáš Dastlík
zobrazit profil Daniela Choděrová
Daniela Choděrová