Silvio Berlusconi

Datum narození: 29. 9. 1936
Datum úmrtí: 12. 6. 2023
Místo narození: Miláno, Itálie
Výška: 165 cm
Profese: někdejší italský premiér, podnikatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Silvio Berlusconi byl velkým podnikatelem a jestě větším politikem. Proslul zejména svou slabostí pro krásné ženy.

V pětadvaceti letech Silvio Berlusconi dokončil studium práv v Miláně a vydal se na úspěšnou cestu podnikání. Díky obrovské půjčce vybudoval vlastní stavební firmu Edilnord se kterou, zejména na předměstí Milána, vydělal jmění. Už v té době se to začalo hemžit jeho odpůrci. Ukázalo se, že se dokáže dobře orientovat v možnostech, které moderní svět přináší. Patnáct let po založení stavební firmy změil oblast podnikání a založil holdingovou společnost Fininvest, se kterou pokryl velkou část soukromého vysílání v zemi a on sám se v roce 1980 stal prvním, kdo spustil vysílání vlastní televize, i když kvůli tomu byl nucen obejít zákon.

Berlusconi investoval do fotbalu

V roce 1986 přišel další velký krok. Silvio Berlusconi se rozhodl důkladně investovat do skomírajícího AC Milán. Fotbalový klub se mu skutečně podařilo vytáhnout do slavné éry. Z fotbalové scény se Berlusconi stáhl, až když se rozhodl plně věnovat své kariéře politika.

V roce 1993 založil Silvio Berlusconi stranu Vzhůru, Itálie! A využil politicky rozpolcené situace a nejistých voličů. Roli hrálo i užitečné přátelství s Benedettem Craxim, dříve premiérem. Po prvním vítězství ve volbách přišlo sice ještě několik méně slavných politických meziher, ale podstatné je, že se Berlusconi nakonec stal premiérem a v roce 2008 se jím stal znovu.

Silvio Berlusconi byl odsouzen

Přes všechny své úspěchy čelil také těžké kritice za své přešlapy. Před soudem Silvio Berlusconi stál více než dvacetkrát a třikrát byl odsouzen, byť do vězení nikdy nenastoupil. Problémy s mafií, daňové podvody nebo slavná aféra „Rubygate (sex s nezletilou marockou zpěvačkou Ruby Rubacuori), díky které byl spojován i s dětskou prostitucí.

O SILVIOVI BERLUSCONIOVI ČTĚTE ZDE>>

Přes to vše byl dvakrát ženatý, podruhé s Veronicou Lario a svět stihl zaznamenat i jeho milenku Mara Carfagnu. Jeho velmi záletná pověst ale čítala seznam mnohem delší.

Dne 19. březen 2022 Silvio Berlusconi si vzal o 53 let mladší přítelkyni Martu Fascinu.

Politik a podnikatel Silvio Berlusconi zemřel 12. června 2023. Bylo mu 86 let.

 

 

Články o celebritě

Modrooká osmnáctiletá, magoři i kauza Feri. Připomeňte si výroky Karla Schwarzenberga Modrooká osmnáctiletá, magoři i kauza Feri. Připomeňte si výroky Karla Schwarzenberga Bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se proslavil mimo jiné výroky, které v české společnost... číst článek
Chlípný Feri schytal 3 roky: Kvůli znásilnění mají trable i další politici, jeden letěl do Prahy Chlípný Feri schytal 3 roky: Kvůli znásilnění mají trable i další politici, jeden letěl do Prahy Za dvě znásilnění a jeden pokus o znásilnění Obvodní soud pro Prahu 3 ve čtvrtek potrestal bývalého ... číst článek
Na výsledku slovenských voleb tolik nezáleží, tvrdí novinář v prestižním listu. A popsal proč Na výsledku slovenských voleb tolik nezáleží, tvrdí novinář v prestižním listu. A popsal proč Skutečnost, že se Evropa teprve teď, krátce před volbami na Slovensku, probouzí k politickému návrat... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Raduan Nwelati
Raduan Nwelati
zobrazit profil Ivana Cabrnochová
Ivana Cabrnochová
zobrazit profil Karel Tureček
Karel Tureček
zobrazit profil Hynek Blaško
Hynek Blaško
zobrazit profil Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
zobrazit profil Jiří Štěpán
Jiří Štěpán
zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma