Dan Bárta

Datum narození: 14. 12. 1969
Profese: zpěvák
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Sází na kvalitu. A vyplácí se. Zpěvák a textař Dan Bárta získává diváky písněmi napěchovanými originalitou a barvyplnou energií. Prošel několika kapelami, objevil se i v muzikálu. Hudbou se podílel na filmových Snowboarďácích, Rafťácích nebo 3 sezónách v pekle. Baví ho fotografování. Fascinují ho vážky.

Absolvoval studium pro rentgenové laboranty. Mezitím vystupoval s rockovou kapelou Tom Sawyer. Úspěchu se dočkal Dan Bárta už se skupinou Alice, do které nastoupil začátkem devadesátých let. Vydal s ní tři alba. Koncertoval i s Die El.Elephant!? nebo se Sexy Dancers – jejich hit Slim Jim téměř zlidověl. Nyní zpívá s funkovými J.A.R a jazzovými Illustratosphere. Nahrál alba Entropicture, Retropicture Livě nebo Animage. Známé jsou jeho songy On my head, We all či Píseň Hraboše.

Na divadelních prknech se předvedl zpěvák Dan Bárta v muzikálech Jesus Christ Superstar a Evita. Zahrál si ve filmové Kytici a Výletu. Vlastní tucet sošek ankety Žebřík a téměř celou peruť hudebních Andělů – vyhrál jich devět.

Kromě hudby ho baví i fotografování vážek. Své snímky vystavoval v pražských i brněnských galeriích. V roce 2008 vydal publikaci Vážky České republiky. Pracoval na ní spolu s Alešem Dolným osm let. Sám ale tvrdí, že rád fotí i jiné věci.

Dan Bárta se veřejně se přiznal k užívání drog, se závislostí se ovšem popral. V roce 2002 zahodil hudební cenu Anděl do Vltavy, vzdoroval tak udělení ceny navzdory tomu, že v daném roce nevydal žádné album. 

Dlouhá léta žil Bárta s bývalou manželkou zpěváka Davida Kollera Alenou. Poté se do něj zamilovala spisovatelka a moderátorka Kateřina Procházková, se kterou má dceru Elišku. Jejich vztah ale nevydržel. Od roku 2009 randí Bárta s tiskovou mluvčí Alžbětou Plívovou.

 

 

Články o celebritě

Zpěvák Dan Bárta (53): Trojnásobný táta! Milá malá fungl nová Valentýna Zpěvák Dan Bárta (53): Trojnásobný táta! Milá malá fungl nová Valentýna Teprve před pár dny dala manželka Dana Bárty (53) Alžběta Plívová světu vědět novinku, že čeká další... číst článek
Podcast: „Nikdo mi nevěřil,“ o bolestech i radostech upřímně promlouvá Bára Basiková Podcast: „Nikdo mi nevěřil,“ o bolestech i radostech upřímně promlouvá Bára Basiková Z obrazovky poprvé zpívala ve svých 12 letech. Na vrcholu české popmusic je takřka 40 let. Ví, jak s... číst článek
Radosti celebrit s potomky: Rodí se nové umělecké klany?! Radosti celebrit s potomky: Rodí se nové umělecké klany?! Malé děti jedí chléb, velké pijí krev – tak zní jedno české přísloví, jehož pravdivost snad všichni ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Rapper Řezník (Martin Pohl)
Rapper Řezník (Martin Pohl)
zobrazit profil Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
zobrazit profil Jana Yngland Hrušková
Jana Yngland Hrušková
zobrazit profil Eva Urbanová
Eva Urbanová
zobrazit profil Magdalena Kožená
Magdalena Kožená