Bára Basiková

Datum narození: 17. 2. 1963
Místo narození: Praha
Váha: 50 kg
Výška: 156 cm
Profese: zpěvačka, muzikálová herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Bára Basiková se stala popovou hvězdou a muzikálovou stálicí. V roce 1991 obdržela ocenění Zpěvačka roku na Výročních československých hudebních cenách.

Vystudovala střední ekonomickou školu. Místo ekonomky ale Bára Basiková zastávala jen chvíli. Už v roce 1982 nastoupila do skupiny Precedens. Kapela vydala alba Doba ledová, Dívčí válka či Pompeje.

BÁRA BASIKOVÁ PROMLUVILA O KRUŠNÝCH CHVÍLÍCH

Bára Basikové zazářila ve Strombolech

Další dvě desky Bára Basiková nahrála se skupinou Stromboli. Mezi zpěvaččiny největší hity patří Bossa nova, Souměrná, Košilela či muzikálový song Teď královnou jsem já. Nejúspěšnější sólová alba nazpívala v 90. letech 20. století.

Zařadila se mezi muzikálové stálice Česka. Excelovala v hudebním Jesus Christ Superstar, v Rusalce či v Kleopatře, kde zpívala s Monikou Absolonovou a Ilonou Csákovou. Krom toho Bára Basiková vydala román Rozhovory s útěkem. Za mnohé vděčí svému dědečkovi, který ji od jejích čtyř let vodil do Kühnova pěveckého souboru a posléze i do umělecké školy.

Basiková excelovala v muzikálech

Kromě Kleopatry Bára Basiková zářila i v hudební Johance z Arku, v Dámě s kaméliemi nebo v baletním představení Lucrezia Borgia. V Obrazu Doriana Graye se předvedla hned v trojroli.

V roce 1991 Bára Basiková obdržela ocenění Zpěvačka roku na Výročních československých hudebních cenách. Třikrát se umístila na předních příčkách Českého slavíka. Na toho zlatého však nedosáhla. Mimoto se stala patronkou projektu Unicef pro boj proti novorozeneckému tetanu v rozvojových zemích.

Bára Basiková se vdávala třikrát

V roce 2020 Bára Basiková přijala nabídku TV Nova zasoutěžit si v její show Tvoje tvář má známý hlas.

O BÁŘE BASIKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Třikrát se zpěvačka Bára Basiková vdala. S prvním manželem Petrem Basikou má dvojčata Annu a Marii. S druhým mužem, architektem Jaromírem Pizingerem, žila devět let. Ten jí údajně týral.

Třetí partner, o patnáct let mladší producent a herec Petr Polák, si Báru Basikovou v roce 2008 vzal na hradě Bouzov. Vychovávali syna Theodora. Podle informací Blesku jejich manželství skončilo roku 2018 u rozvodového soudu. V lednu 2020 zpěvačka přiznala novou lásku. Jejich vztah ale nevydržel.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Milan Drobný
Milan Drobný
zobrazit profil Elis Eliška Mrázová
Elis Eliška Mrázová
zobrazit profil Iva Marešová
Iva Marešová
zobrazit profil Filip Jankovič
Filip Jankovič
zobrazit profil Milan Chladil
Milan Chladil
zobrazit profil David Bowie
David Bowie
zobrazit profil Jana Kociánová
Jana Kociánová
zobrazit profil Gyöngyi Bodišová
Gyöngyi Bodišová