Fotka není dostupná

Ulrich Thein

Datum narození: 4. 7. 1930
Datum úmrtí: 21. 6. 1995
Místo narození: Brunswick, Německo
Profese: herec, režisér, scenárista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec, scenárista a režisér Ulrich Thein byl oblíbenou tváří nejen ve východoněmecké televizi, ale znají ho i čeští diváci. Navíc byl rok manželem jedné z nejkrásnějších českých hereček své doby, Jany Brejchové.

Herec Ulrich Thein patřil na přelomu 50. a 60. let 20. století k velmi populárním hereckým osobnostem NDR. Působil na scéně Městského divadla v Braunschweigu, kde se narodil, pak byl členem Německého divadla v Berlíně a nakonec se stal výraznou osobností východoněmecké televize televize, a to nejen jako herec, ale též jako scénárista a režisér. Před kameru se postavil ve více než třiceti filmech. Zmiňme např. Thomas Muntzer, Sen kapitána Loye, či Anton Kouzelník. Jako režisér ma na svém kontě filmy jako Ten druhý vedle tebe, Columbus, Juliana, Střecha nad hlavou či Romance S Amélií. U většiny svých filmů se podílí také na scénářích.

Na začátku 60. let se za Ulricha Theina provdala české kráska Jana Brejchová. Bylo to na truc Miloši Formanovi, s nímž se po čtyřech letech manželství v roce 1962 rozvedla kvůli jeho nevěře. Svazek s o deset let starším německým umělcem ale vydržel jen rok. Čekali dokonce dítě, ale Jana Brejchová potratila a poté se rozvedli (už v roce 1964 si vzala Vlastimila Brodského). Ulrich Thein zemřel věku 64 let v hlavním městě již opět sjednoceného Německa Berlíně.

 

Další Herci

zobrazit profil Tereza Brodská
Tereza Brodská
zobrazit profil Meta Golding
Meta Golding
zobrazit profil Neil Maskell
Neil Maskell
zobrazit profil Vladimír Menšík
Vladimír Menšík
zobrazit profil Sean Connery
Sean Connery
zobrazit profil Teresa Branna
Teresa Branna
zobrazit profil Tereza Bebarová
Tereza Bebarová
zobrazit profil Miroslav Středa
Miroslav Středa