Ondřej Brousek

Ondřej Brousek

Datum narození: 28. 3. 1981
Místo narození: Praha
Profese: herec, hudebník, skladatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ondřej Brousek pochází ze slavné herecké rodiny, jeho otec je a děd byl známým hercem. V mládí se Ondra Brousek rozhodoval mezi divadlem a hudbou. Nakonec zvítězilo oboje.

Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, po kterém nastoupil do Divadla Na Fidlovačce. Předvedl se v Přeletu nad kukaččím hnízdem, Cyranovi z Bergeracu nebo v Čechovových Třech sestrách. Mimoto složil Ondřej Brousek hudbu k inscenacím Funny Girl či Žena v bílém. Od roku 1999 hraje na klávesy ve funkové skupině Monkey Business.

Několik rolí mu nabídly i film a televize. Do prince Otmara se Ondřej Brousek vžil v pohádce Pták Ohnivák, chlapce Eliena ztvárnil v kultovní komedii Pelíšky a Patrika Všetečku v krimi dramatu Bolero. Objevil se krom toho i v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech.

Ondřej Brousek se narodil do herecké rodiny Otakaru Brouskovi ml. a Zuzaně Mixové. V roce 2002 se oženil s herečkou a moderátorkou Adélou Gondíkovou, se kterou má dceru Nelu. Manželství se ale nakonec rozpadlo. V roce 2011 se za něj provdala herečka Anna Remková, dcera kosmonauta Vladimíra Remka. O rok později porodila Brouskovi syna Františka. 

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Brukner
Petr Brukner
zobrazit profil Brigitte Bardot
Brigitte Bardot
zobrazit profil Michal Holán
Michal Holán
zobrazit profil Lilian Sarah Fischerová
Lilian Sarah Fischerová
zobrazit profil Gabriela Vránová
Gabriela Vránová
zobrazit profil Ondřej Kepka
Ondřej Kepka
zobrazit profil Tomáš Červinek
Tomáš Červinek