Alex Čejka

Alex Čejka

Datum narození: 2. 12. 1970
Místo narození: Mariánské Lázně
Profese: golfista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Alex Čejka je česko-německým golfistou. Ve svých 9 letech emigroval společně s otcem do Německa, kde dlouhou dobu žili v Mnichově.

Jelikož celá jeho rodina byla nadšenými golfisty, začal Alex Čejka s tímto sportem už v pěti  letech.

Profesionálním golfistou se stal v roce 1989 a na Evropské tour se objevoval mezi lety 1992-2002. Poté už jsme ho mohli vidět převážně v americké PGA Tour.

Střídavě žil v Las Vegas a v Praze, kde se zamiloval a později i oženil.

K jeho největším úspěchům patří vítězství na Volvo Masters ve Španělsku v roce 1995 a postup na prestižní  americké turnaje.

Na golfových trávnících má pověst gentlemana. Je také nechvalně známý tím, že velmi často dobře rozehraný turnaj nakonec pokazí.

Jeho manželkou se stala známá česká moderátorka Mirka Čejková, mají spolu dva syny Alexe a Felixe. Jejich manželství se ale v roce  2011 rozpadlo. Začal velmi dlouhý a tvrdý souboj o děti, který Čejka nakonec prohrál. Soud mu vyměřil, že za syny musí platit alimenty ve výši 270 000 korun měsíčně.

Podle médií za rozvodem stála i nová přítelkyně Alexe Čejky,  ameriská golfistka Debbie Munoz.

 

 

 

Články o celebritě

Drsné obvinění Mirky Čejkové: Alkohol na porodním sále! Drsné obvinění Mirky Čejkové: Alkohol na porodním sále! Svého času byla Mirka Čejková (59) nejoblíbenější zprávařkou. Televizi ale poměrně rychle pověsila n... číst článek
Smutné 85. narozeniny Čejky: Tohle bohužel není k žití, děsí přítel Smutné 85. narozeniny Čejky: Tohle bohužel není k žití, děsí přítel Dosáhnout "osmi křížků" a více je rozhodně převeliký důvod k oslavě. Národem zbožňovaný mim a tanečn... číst článek
Fotbalový synáček moderátorky Čejkové a golfisty Čejky: Válí za áčko Sparty! Fotbalový synáček moderátorky Čejkové a golfisty Čejky: Válí za áčko Sparty! Mamce se dme bujná hruď pýchou a táta s ještě větší radostí mlátí holí do míčků. Jejich syn Felix (1... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Palát
Ondřej Palát
zobrazit profil Thomas Vonn
Thomas Vonn
zobrazit profil Michal Moravčík
Michal Moravčík
zobrazit profil Miroslav Dubovický
Miroslav Dubovický
zobrazit profil Jiří Parma
Jiří Parma
zobrazit profil Alan Babický
Alan Babický
zobrazit profil Jan Štěrba
Jan Štěrba
zobrazit profil Viktor Teplý
Viktor Teplý