Simona Chytrová

Datum narození: 13. 7. 1962
Místo narození: Hradec Králové
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Simona Chytrová se divákům vryla do paměti především rolemi ve filmech Tankový prapor, Playgirls nebo Bony a klid 2. Jejím manželem je Vít Olmer.

Už v pěti letech se Simona Chytrová dala na gymnastiku. O pár let později ji vybrali do elitního týmu, který vedla trenérská legenda Věra Čáslavská, několikanásobná olympijská vítězka.

SIMONA CHYTROVÁ UKÁZALA NA VEŘEJNOSTI ROZKROK

Kvůli gymnastice se potýkala s anorexií

Pod vedením Čáslavské se Simona Chytrová stala i mistryní republiky. To jí ale nestačilo. Chtěla být ještě lepší. Proto stále hubla. S diagnostikovanou anorexií, kdy vážila něco pod 40 kilo, nastoupila léčbu v České Lípě. Mistrovství života nakonec vyhrála také.

Poté s gymnastikou skončila. Po gymnáziu Simona Chytrová chtěla  hrát a divadlo Semafor jí dalo zelenou na osm let. Do tamních inscenací začala navrhovat i kostýmy. V roce 1987 odjela se  souborem do Moskvy, kde se s ní seznámil její budoucí manžel, režisér Vít Olmer. Vzali se o pět let později a mají syna Víta.

Proslavila se filmem Tankový prapor

Simona Chytrová hrála kromě divadla i v několika filmech. Do mnoha z nich si ji vybral právě manžel. Plachou dívku si zahrála ve filmu Playgirls, kde se objevili i Jiří Pomeje nebo Bronislav Poloczek. Ukázala se i v bláznivé komedii Ještě větší blbec, než jsme čekali s Romanem Skamene, Janem Přeučilem nebo Tomášem Töpferem.

Nejslavnější role ale  Simony Chytrové přišla s Tankovým praporem, kde ztvárnila mladou ženu nadporučíka Pinkase. Mezi její další filmy patří Vůně kávy (2011), Lehká jako dech (2013) a Bony a klid 2 (2014). Zúčastnila se také kulinářské show VIP Prostřeno.

O SIMONĚ CHYTROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Zkoušela prorazit i v politice

Simona Chytrová se také pustila do politiky. Stala se členou Věcí veřejných. V komunálních volbách 2010 kandidovala ještě jako nestraník za VV do Zastupitelstva Městské části Praha 5, ale neuspěla. Na sjezdu v lednu 2014 v Hradci Králové byla zvolena místopředsedkyní strany. Ve volbách 2014 do Evropského parlamentu  kandidovala na 2. místě kandidátky VV, ale opět neuspěla.

 

Články o celebritě

Top 5 erotických českých filmů: Koho svlékl Heřmánek? A kdo sváděl Vondráčkovou? Top 5 erotických českých filmů: Koho svlékl Heřmánek? A kdo sváděl Vondráčkovou? Češi jsou možná národem, co natáčí dobré a hojně sledované detektivní seriály, jak jsou na tom ovšem... číst článek
Chytrová a Olmer: Tajný azyl v Benátkách Chytrová a Olmer: Tajný azyl v Benátkách Vít Olmer (76) a Simona Chytrová (56) spolu tvoří už dlouhé roky manželský pár. Ona je dvorní herečk... číst článek
Krušné chvíle herečky Chytrové a režiséra Olmera: Přišli o nový byt?! Krušné chvíle herečky Chytrové a režiséra Olmera: Přišli o nový byt?! Krušné chvilky zažila Simona Chytrová (56) s manželem Vítem Olmerem (76). Pár si totiž pořídil druhý... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Robert  Mikluš
Robert Mikluš
zobrazit profil Zdeněk Hruška
Zdeněk Hruška
zobrazit profil Barbra Streisand
Barbra Streisand
zobrazit profil Julia Roberts
Julia Roberts
zobrazit profil Matt  Czuchry
Matt Czuchry
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan
zobrazit profil Lisa Kudrow
Lisa Kudrow