David Beran

David Beran

Datum narození: 26. 9. 1967
Profese: podnikatel, miliardář
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Podnikatel David Beran, který se řadí mezi české miliardáře, začínal jako nedostudovaný prodavač kopírek. Podnikání mu kromě pohádkového bohatství přineslo i trestní stíhání.

Po gymnáziu nastoupil David Beran na biochemii Přírodovědecké fakulty v Praze. Ke státnicím ale nepřišel. Místo toho začal podnikat. Kromě prodeje kopírek, se kterým začínal v roce 1991, investoval do různých podniků.

DAVID BERAN PRODAL FIRMU ZA 885 MILIONŮ 

Časem se jmění Davida Berana vyšplhalo až ke dvaceti miliardám korun, takže se zařadil mezi nejbohatší Čechy, podobně jako Andrej Babiš či Zdeněk Bakala. Kvůli mnoha soudním i arbitrážním sporům a rozkolům mezi obchodními partnery ale o část pohádkového bohatství přišel.

Čelil i obviněním z daňových úniků. Do jeho firem dokonce napochodovalo speciální komando policejních zakuklenců. Nakonec však státní zástupitelství jeho stíhání zrušilo. Přesto David Beran nadále patří mezi nejmovitělší lidi v ČR. Podniká jak v Česku, tak na Slovensku, v Polsku nebo Rumunsku.

O DAVIDU BERANOVI ČTĚTE ZDE>>

Dlouholetou partnerkou miliardáře Davida Berana je Miss České republiky 1997 Terezie Dobrovolná, s níž se zasnoubil jen krátce poté, co získala korunku královny krásy. Mají spolu dcery Kristýnu a Kateřinu. V červenci 2017 pár čeká další přírůstek do rodiny. Z dřívějšího manželství má zámožný podnikatel ještě syna.

 

Články o celebritě

Miss ČR 1997 Terezie Dobrovolná na srazu missek po 30 letech: Od čeho má modřiny na paži? Miss ČR 1997 Terezie Dobrovolná na srazu missek po 30 letech: Od čeho má modřiny na paži? Je jednou z modelek, které se od roku 1989 staly královnami krásy v soutěži Miloše Zapletala Miss ČR... číst článek
Kdo stojí za SPD? Takhle vypadala Tomiova dvouhra s miliardářem Kdo stojí za SPD? Takhle vypadala Tomiova dvouhra s miliardářem Se svým hnutím SPD hraje Tomio Okamura hotový Grand Slam a vyjednává s hnutím ANO podmínky, za který... číst článek
Koukněte, jak vypadaly Vánoce známých herců, když byli ještě malí: Poznáte je? Vydra je pořád stejný! Koukněte, jak vypadaly Vánoce známých herců, když byli ještě malí: Poznáte je? Vydra je pořád stejný! To bylo radosti! Žádné mobily ani počítačové hry pod stromečkem, ale houpací kůň nebo panenka. Jak v... číst článek

Další Finančníci

zobrazit profil Aleš Michl
Aleš Michl
zobrazit profil Petr Kellner
Petr Kellner
zobrazit profil Vladimír Konvalinka
Vladimír Konvalinka
zobrazit profil Tomáš Abraham
Tomáš Abraham
zobrazit profil Marek Šilhánek
Marek Šilhánek
zobrazit profil Viktor Kožený
Viktor Kožený
zobrazit profil Ladislav Doležal
Ladislav Doležal