Tomáš Jarolím

Tomáš Jarolím

Související celebrity

Životopis

Bývalý zpěvák, poslanec a aktivista v boji s korupcí Tomáš Jarolím se rád angažuje i v boji za lidská práva a v charitě.

Politik Tomáš Jarolím je bojovník Ligy odhodlaných, občanské iniciativy zápasící s korupcí. Předtím se stal členem strany Věci veřejné, kterou zastupoval v Poslanecké sněmovně. Dlouhá léta hrál na baskytaru s metalovou skupinou Motorband, kde působil například i zpěvák Kamil Střihavka. S kapelou vydal Jarolím čtyři alba.  Jeho partnerkou byla zpěvačka Jana Fabiánová.

Tomáš Jarolím je vyučený elektrotechnik. Zpočátku se živil reklamou a marketingem. Pracoval pro reklamní agentury a působil i jako manažer fotbalového klubu v Teplicích. Poté si založil Tomáš Jarolím agenturu vlastní a začal vydávat časopisy Krajský Express nebo Teplický kurýr. V něm se věnoval hlavně korupčním kauzám. Často ale publikoval rozporuplné a nepravdivé informace.

Díky své protikorupční angažovanosti si ho všiml i Radek John, publicista a předseda strany Věcí veřejných (VV). Jarolím se stal zastupitelem Teplic a poté i místopředsedou pro boj s korupcí za VV. Spolustraník Vít Bárta ho nazval novým dravcem. Z  hnízda ale Jarolím brzy odletěl. Na svůj post v roce 2012 rezignoval.

Kromě politiky se Tomáš Jarolím věnuje i charitě a lidským právům. Je člen pravoslavné církve a vysvěceným jáhnem. Kdysi sloužil i mše. Věnuje se meditaci a cvičí i jógu. Z rozvedeného manželství má dceru Amálii. Přes dva roky žil i s Janou Fabiánovou, dcerou herečky a zpěvačky Nadi Urbánkové.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj
zobrazit profil Robert Záruba
Robert Záruba
zobrazit profil Ben Falcone
Ben Falcone
zobrazit profil Kateřina Votavová
Kateřina Votavová
zobrazit profil Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Henry Cavill
Henry Cavill
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda