Radka Fišarová

Datum narození: 19. 12. 1977
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a herečka Radka Fišarová, která se věnuje především muzikálu, dále také jazzu, šansonu, folku i popu, ve dvanácti letech založila skupinu Auris, s níž natočila dvě CD.

Se zpěvem Radka Fišarová začala v šesti letech – byla členkou světoznámého souboru Bambini di Praga, posléze folkové skupiny Fišle. Ve dvanácti založila vlastní country skupinu Auris, s níž natočila dvě CD a získala vítězství na Dětské portě, Trampských portách, finále ve Folkovém kvítku. Zúčastnila se i dalších soutěží např. Kyjev 1999. Natočila desku s Miroslavem Horníčkem, zpívala v pořadu z básní Josefa Kainara v poetické vinárně Viola, spolupracovala s populárními orchestry Karla Vlacha či Felixe Slováčka. Interpretovala písničky filmové adaptace povídky Josefa Škvoreckého Eine kleine jazz music, zpívala v Bernsteinově Mši v katedrále sv. Víta (1997).

RADKA FIŠAROVÁ A MÓDNÍ POLICIE

Po studiu na Konzervatoři Jaroslava Ježka začala Radka Fišarová s Jazzovým triem s programem Malá pocta velké Edith, dále s Českým klarinetovým kvartetem.

Talentovaná Radka Fišarová si zahrála a zazpívala většinou stěžejní role v řadě muzikálů. Jmenujme např. Vlasy, Edith: vrabčák z předměstí, Kleopatra, Lucrezia Borgia, Rebelové, Elixír, Mamma Mia, Kat Mydlář. Představila se i před televizní kamerou, a to např. v seriálech Šípková Růženka, Redakce nebo Pojišťovna štěstí.

V soukromém životě byl několik let partnerem Radky Fišarové manažer Jiří Pokorný. Poté se zamilovala do herce Jiřího Hány, který je otcem jejich syna Oscara, jenž se narodil 27. prosince 2011.

VŠE ZAJÍMAVÉ O RADCE FIŠAROVÉ ČTĚTE ZDE

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Magdalena Kožená
Magdalena Kožená
zobrazit profil Naďa Urbánková
Naďa Urbánková
zobrazit profil Selena Gomez
Selena Gomez
zobrazit profil Ladislav Bubnár
Ladislav Bubnár
zobrazit profil Klára Vytisková
Klára Vytisková
zobrazit profil Naďa Brabcová
Naďa Brabcová
zobrazit profil zpěvačka Victoria
zpěvačka Victoria
zobrazit profil Tereza Černochová
Tereza Černochová