Ladislav Frej

Datum narození: 26. 11. 1941
Místo narození: Brno
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Brněnský rodák Ladislav Frej prošel scénami všech předních českých divadel a ztvárnil desítky filmových rolí. Mezitím se stihl čtyřikrát oženit. Popáté už se mu nechce.

Od mládí vystupoval Ladislav Frej ve sboru Janáčkovy opery. Po studiích na JAMU nastoupil na satirickou scénu Divadla Večerní Brno. Předvedl se i na prknech divadel v Pardubicích a Ostravě. V roce 1970 zakořenil v Praze. V Divadle S. K. Neumanna poznal svou budoucí manželku, herečku a dabérku Věru Galatíkovou.

Zahrál si i v Městských divadlech pražských nebo v Národním. Dlouhá léta působil v Divadle na Vinohradech. Neminuly ho hry Urmefisto, Valdštejnova smrt, Kdo se bojí Virginie Woolfové nebo komediální muzikál Donaha!. S hercem Martinem Stropnickým pracoval na dramatu Králova řeč.

Útočiště nabídla Ladislavu Frejovi i televize a film. Výraznou roli syna doktora Sovy ztvárnil v seriálu Nemocnice na kraji města. Pyšnit se může i hlavní postavou kapitána v krimi Malý pitaval z velkého města. Objevil se mimoto v Chalupářích nebo v Kriminálce Anděl. Zahrál si v rodinných snímcích Chlapi přece nepláčou, Za trnkovým keřem i v komedii Jára Cimrman ležící, spící. Věnoval se rovněž dabingu.

O LADISLAVU FREJOVI ČTĚTE ZDE>>

Jeho poslední manželka Věra Galatíková, která zemřela koncem roku 2007 na rakovinu plic, měla s Frejem syna Ladislava a dceru Kristýnu. Předtím byl Frej ženatý třikrát. S první ženou má syna, ale nerozuměli si, proto se rozvedli.

Druhá manželka s ním dvakrát otěhotněla, ale obě děti potratila, což zřejmě přispělo ke krachu jejich vztahu. S třetí ženou, herečkou Evelynou Steimarovou, také moc toužili po dětech, a také marně. Poslední lásky si Ladislav Frej užíval od roku 2009 se servírkou Gabrielou Mrkvicovou. Ta v srpnu 2020 v 56 letech podlehla rakovině slinivky.

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
zobrazit profil Aleš Petráš
Aleš Petráš
zobrazit profil Anna Schmidtmajerová
Anna Schmidtmajerová
zobrazit profil Oleg Pavlovič Tabakov
Oleg Pavlovič Tabakov
zobrazit profil Jana Pidrmanová
Jana Pidrmanová
zobrazit profil Jiřina Švorcová
Jiřina Švorcová
zobrazit profil Michael Caine
Michael Caine
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward