Iva Frühlingová

Datum narození: 11. 5. 1982
Místo narození: Litvínov
Míry: 84-62-91
Výška: 175 cm
Profese: zpěvačka, modelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Francii znala zpěvačka Iva Frühlingová nejprve jen z dědečkova vyprávění. Pak ji ale dobyla. Ve čtrnácti letech odjela díky konkurzu francouzské modelingové agentury do Paříže, kde začala zpívat s kapelou Turn Over.

Iva Frühlingová vydala sólové album Litvínov se singly La Muerte a Où Tu Veux Quand Tu Veux, které se vyšplhaly na přední příčky hitparád v Belgii, ve Francii i v Česku. Po Litvínově následovaly další dvě desky Baby doll a Strip Twist. V roce 2010 k nim přibylo album Retrospektive sešité z největších hitů.

Spolupracovala s francouzskými hvězdami Jean-Luisem Aubertem a Pierrem Richardem. Se slovenským Slavíkem Mekym Žbirkou vytvořila Iva Frühlingová ústřední píseň k seriálu Ordinace v růžové zahradě. Song Pan Sen nazpívala s Richardem Krajčem, frontmanem kapely Kryštof, kterého si v roce 2005 i vzala. Svatba proběhla v zahradách českokrumlovského zámku. Nevěsta měla černé šaty a tím jako by předznamenala, jak jejich vztah dopadne.

V roce 2003 vyhrála Iva Frühlingová cenu francouzského rádia zvanou Talent roku. O tři léta později získala sošku Skokana roku Českého slavíka. Krom toho napsala knihy Příběhy modelek a Příběhy ze showbyznysu. Pravidelně přispívá do módního časopisu. Všiml si jí i režisér Filip Renč a zasadil ji do své komedie Román pro ženy.

Manželství s Richardem Krajčem nevydrželo ani rok. Po rozvodu se Iva Frühlingová zamilovala do amerického fotografa Johna Campbella. Ani s ním to ale nevyšlo.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenka Filipová
Lenka Filipová
zobrazit profil Debbi (Deborah Kahl)
Debbi (Deborah Kahl)
zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Markéta Irglová
Markéta Irglová
zobrazit profil Andrea Bocelli
Andrea Bocelli
zobrazit profil Tereza Kerndlová
Tereza Kerndlová
zobrazit profil Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka