Veronika Gajerová

Datum narození: 5. 2. 1963
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herečka Veronika Gajerová je známá nejen z českých filmů, ale i z těch zahraničních. Jejím hlasem mluví k českým divákům Samantha ze Sexu ve městě.

Veronika Gajerová pochází z umělecké rodiny, její otec Václav Gajer byl filmovým režisérem a matka Naděžda Gajerová-Mauerová dlouholetou herečkou Národního divadla.

Veronika Gajerová hraje jak v divadle, tak ve filmech. Před kamerou se poprvé objevila už v šestnácti letech jako učnice Monika ve filmu Housata. Už během studií na konzervatoři přišly další role ve filmech Divoký koník Ryn a Až do konce.

Po studiích hrála Veronika Gajerová v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a v pražském Divadle E. F. Buriana, které se změnilo v Divadlo Labyrint a v Rokoku a ABC. Před kamerou se objevila například v seriálech Bylo nás pět či Ordinace v růžové zahradě nebo ve filmu Habermannův mlýn. Diváci ji také znají jako filmovou sestru Karla Rodena Vlastu z komedie Copak je to za vojáka, kde se do ni zamiloval Jiří Langmajer.

Veronika Gajerová působí i v muzikálech, jako třeba Limonádový Joe, Funny Girl či Šakalí léta a věnuje se též dabingu - hlas propůjčila např. hlavní hrdince francouzského krimiseriálu Julie Lescautová a rovněž Samantě z populárního Sexu ve městě.

Veronika Gajerová žila několik let s hercem Pavlem Křížem, později byl jejím dlouholetým partnerem divadelní režisér Petr Kracík, s nímž má dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Kamila Janovičová
Kamila Janovičová
zobrazit profil Lena Urzendowsky
Lena Urzendowsky
zobrazit profil Ray Stevenson
Ray Stevenson
zobrazit profil Bětka Stanková
Bětka Stanková
zobrazit profil Lenka Janíková
Lenka Janíková
zobrazit profil Ha Thanh Nguyen Špetlíková
Ha Thanh Nguyen Špetlíková
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová
zobrazit profil Petr Rajchert
Petr Rajchert