Jan Kadlec

Jan Kadlec

Datum narození: 9. 3. 1976
Místo narození: Praha
Profese: vizuální umělec, filmový architekt
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Vizuální umělec a filmový architekt Jan Kadlec je spolutvůrcem více než sedmdesáti reklam a mnoha dalších filmů. Mimo to pořádá výstavy, má vlastní produkční firmu a vyučuje filmovou scénografii na pražské FAMU.

V roce 2000 vystudoval Akademii výtvarných umění v Praze. Už o rok dříve působil jako kurátor galerijního sdružení Artlab, se kterým uspořádal Jan Kadlec několik výstav. Je také členem výtvarné skupiny Reality. Jako filmový architekt a designér pracoval i pro svého otce Jana. Vlastní produkční firmu založil Jan Kadlec společně s kolegou Tomášem Rotnáglem v roce 2008.

Architektonicky ztvárnil Jan Kadlec například seriály Soukromé pasti, To nevymyslíš nebo Ordinaci v růžové zahradě. Své umění propůjčil i filmům Experti, Ztracení nebo Krev zmizelého. Při natáčení posledního ze jmenovaných ho poznala jeho budoucí manželka Ester Geislerová. Vzali se v roce 2005. O dva měsíce později se jim narodila dvojčata – dcera Mia Rosa a syn Jan Etien.

Ester Geislerová předtím dva roky chodila s režisérem Jakubem Sommerem. Je sestrou herečky Anny Geislerové a zpěvačky Lenky. Herečka Zuzana Geislerová je pak jejich teta a dabér Pavel Soukup strýc.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Alena Zárybnická
Alena Zárybnická
zobrazit profil Saša Rašilov
Saša Rašilov
zobrazit profil Tomáš Helebrant
Tomáš Helebrant
zobrazit profil Klára Sovová
Klára Sovová
zobrazit profil Jonáš Zima
Jonáš Zima
zobrazit profil Tereza Smitková
Tereza Smitková
zobrazit profil Dominik Feri
Dominik Feri
zobrazit profil Michal Dlouhý
Michal Dlouhý