Omar Amanat

Omar Amanat

Datum narození: 15. 8. 1972
Profese: miliardář, americký filmový producent
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Americký filmový producent Omar Amanat svůj majetek, který se odhaduje na miliardy dolarů, investuje též do různorodých charitativních projektů.

Podnikatel indického původu Omar Amanat, jenž se zařadil mezi nejbohatší Američany, se z počátku své kariéry věnoval nákupu a prodeji akcií přes internet. Šlo o firmu, která se touto činností zabývala jako jedna z prvních na světě.

OMAR AMANAT - FIRMU PRODAL ZA PŮL MILIARDY USD

Zdrojem jeho dalších příjmů se stal filmový průmysl. Omar Amanat se vypracoval na tak prestižní pozici, že mezi jeho známé patří i opravdové celebrity, jako jsou např. Brad Pitt nebo Angelina Jolie.

Sám sebe Omar Amanat stylizuje do role kladného hrdiny, který do filmů investuje především z dobročinných účalů. Prohlásil mj., že pomáhá filmům, které chtějí změnit svět. Často se podílí na všemožných aktivitách, které souvisí s charitou. Díky nim se setkal se svou druhou manželkou Helenou Houdovou. S první ženou má tři syny; údajně se rozvedli dříve, než potkal Miss ČR 1999.

Život Omara Amanata mohl skončit předčasně. Jen s dávkou neuvěřitelného štěstí, jež ho ostatně provází skoro celým životem, se vyhnul teroristickým útokům na Světové obchodní centrum 11. září 2001. V jedné z budov měl mít přednášku ve stejný čas, kdy došlo k neštěstí, ale zdržel se v rádiu, kde dělal rozhovor. 

O OMARU AMANATOVI ČTĚTE ZDE>>

S misskou a topmodelkou Helenou Houdovou se miliardář Omar Amanat oženil roku 2008. Česká kráska mu porodila syny Dariena a Daveeda Jakuba a dceru Deiu. Pár se rozvedl roku 2013.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Anna Kohoutová
Anna Kohoutová
zobrazit profil Jaroslav Fuit
Jaroslav Fuit
zobrazit profil Libor Kodad
Libor Kodad
zobrazit profil Martin Šulík
Martin Šulík
zobrazit profil Olmo Omerzu
Olmo Omerzu
zobrazit profil Jaroslav Sauer
Jaroslav Sauer
zobrazit profil Pavel Čechák
Pavel Čechák