Šárka Vaňková

Datum narození: 30. 10. 1987
Místo narození: Chrudim
Výška: 168 cm
Profese: zpěvačka, herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Šárka Vaňková je česká zpěvačka a herečka. Proslavila se účinkováním v pěvecké soutěži Česko hledá Superstar, kde skončila na druhém místě.

Šárka Vaňková se narodila 30. října 1987 v Chrudimi. V roce 2003 rozezpívala finále Zlíntalentu. Studovala střední pedagogickou školu. Soukromé hodiny zpěvu jí dávala pedagožka pražské konzervatoře Lída Nopová. V roce 2004 se zúčastnila prvního ročníku pěvecké soutěže Česko hledá Superstar, kde skončila na druhém místě za Anetou Langerovou.

Šárka Vaňková se vrhla do světa pop-music prvotinou Věřím náhodám (2004), kterou produkoval Ondřej Soukup a vzešel z ní hit Lásku dávej. Poté se dala na moderování zábavního pořadu Šárka!, kde jsme mohli vidět Karla Gotta nebo Helenu Vondráčkovou jako hosty. Následovalo album Teď a Tady (2006).

Šárka Vaňková si po zpěvu a moderování vyzkoušela i herectví. První roli dostala v teenagerské komedii Panic je nanic (2006), film ale příliš úspěšný nebyl. Mimo jiné si zahrála v seriálu Redakce a ve filmu Rytmus v patách. Následovalo spojení zpěvu a herního umu, Vaňková okouzlila jako Octávie v nové Kleopatře, ke které napsal hudbu Michal David. Následovaly další muzikálové role v dílech Angelika, Tři mušketýři, Dracula nebo Baron Prášil.

Šárka Vaňková vystupovala dál v různých televizních pořadech. Na ČT1 zpívala v hudebním pořadu Souboj hitů, dále se objevila v zábavním Karnevalu na Barrandově a poté pomáhala Zdeňkovi Izerovi s jeho novým humoristickým počinem Buřtcajk.

O ŠÁRCE VAŇKOVÉ ČTĚTE ZDE>> 

Šárka Vaňková byla od roku 2011 zasnoubená s o třiadvacet let starším podnikatelem Petrem Jelínkem, v létě 2013 se dvojice rozešla. Předtím chodila se zpěváky Danielem HůlkouSámerem Issou, režiséremFilipem Renčem

Filip Renč (režisér, herec )
nebo podnikatelem Jakubem Vytáčkem.

V červnu 2023 Šárka Vaňková prozradila, že již čtvrt roku je jejím partnerem Petr Vondráček.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Natálie Grossová
Natálie Grossová
zobrazit profil Věra Bílá
Věra Bílá
zobrazit profil Annamária d’Almeida
Annamária d’Almeida
zobrazit profil Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková
zobrazit profil Jitka Zelenková
Jitka Zelenková
zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Heidi Janků
Heidi Janků
zobrazit profil David Bowie
David Bowie