Stanislav Remunda

Datum narození: 22. 7. 1927
Datum úmrtí: 21. 5. 2012
Místo narození: Praha
Profese: režisér, herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Stanislav Remunda měl dvě dcery s herečkou Ivou Janžurovou. Svou režisérkou a hereckou kariéru spojil s Divadlem na Vinohradech, kde působil 40 let.

Studoval na brněnské a pražské konzervatoři, rok vydržel i na DAMU. Na Vinohrady Stanislav Remunda přešel po tříletém angažmá v Divadle S. K. Neumanna. Předvedl se v Cyranovi z Bergeracu, ve Vojně a míru nebo v Legendě o lásce.

STANISLAV REMUNDA - NA CO SBALIL JANŽUROVOU?

Pohyby i emoce herců Stanislav Remunda režíroval v Kočce na rozpálené střeše od Tennesseeho Williamse, v Čapkově R.U.R i v Shakespearově Večeru tříkrálovém.

Remunda dostal cenu Senior Prix

Objevil se také na filmovém plátně. Stanislav Remunda  hrál např. ve válečném snímku Osvobození Prahy v komedii Což takhle dát si špenát v dramatu Petrolejové lampy nebo v psychologickém příběhu Postavení mimo hru.

V roce 1998 Stanislav Remunda obdržel cenu Senior Prix, kterou Nadace Život umělce od roku 1993 uděluje jako poděkování za celoživotní uměleckou činnost hercům, tanečníkům, operním, populárním a sborovým zpěvákům a orchestrálním i sólovým umělcům. 

O STANISLAVU REMUNDOVI ČTĚTE ZDE>>

Z nevydařeného manželství s herečkou Blankou Vikusovou měl syna Davida a dceru Taťánu.

S Janžurovou měl Remuda dvě dcery

Poté Stanislav Remunda našel lásku u další herečky. Iva Janžurová mu byla po boku přes 40 let, až do jeho smrti. Jejich dcery Sabina a Theodora se vydaly ve šlépějích svých slavných rodičů.

Režisér a herec Stanislav Remunda zemřel 21. května 2012. Bylo mu 84 let.

 

Články o celebritě

Iva Janžurová slaví 80: Od herectví ji neodradila ani facka! Co dalšího jste o ní nevěděli? Iva Janžurová slaví 80: Od herectví ji neodradila ani facka! Co dalšího jste o ní nevěděli? Herečka Iva Janžurová slaví 19. května 80. narozeniny, ovšem pravda je, že se málem nenarodila. Její... číst článek
4 osudoví muži Janžurové: Do konce života už sama? 4 osudoví muži Janžurové: Do konce života už sama? Zatímco hraní ji stále baví a ráda objevuje nové cesty i formy, nad partnerskými vztahy prý zlomila ... číst článek
Dechberoucí slova Evy Holubové: Iva Janžurová mě zasáhla! První setkání v divadle bylo nepatřičný Dechberoucí slova Evy Holubové: Iva Janžurová mě zasáhla! První setkání v divadle bylo nepatřičný Herečka Eva Holubová (62) bez nadsázky platí za jednu z nejzajímavějších českých influencerek, jelik... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil Jaroslav Brabec
Jaroslav Brabec
zobrazit profil Jiří Vejdělek
Jiří Vejdělek
zobrazit profil Jan Schmidt
Jan Schmidt
zobrazit profil Jan Svěrák
Jan Svěrák
zobrazit profil Miro Šifra
Miro Šifra
zobrazit profil Karel Janák
Karel Janák
zobrazit profil Bart Freundlich
Bart Freundlich
zobrazit profil Matthew  Vaughn
Matthew Vaughn