Václav Jelínek

Datum narození: 12. 7. 1978
Místo narození: Most
Profese: zpěvák, skladatel
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Zpěvák a skladatel Václav Jelínek se stal slavným díky Mámě, jednom z hitů skupiny Lunetic, která zlomila desetitisíce srdcí dospívající mládeže.

Od osmi let chodil Václav Jelínek na karate. Bavila ho i gymnastika, ale nejlíp se cítil při tanci. S kamarádem Davidem Škachem založili i taneční skupinu. Jednou se na diskotéce potkali s Martinem Kociánem a Alešem Lehkým. Vznikl Lunetic, nejslavnější skupina 90. let 20. století.

VÁCLAV JELÍNEK MĚL NEOBVYKLÝ SILVESTR

S albem jim pomáhal producent Stano Šimor. S hity Máma, Chtěl bych tě líbat nebo Cik-Cak Lunetic plnil jeden koncert za druhým. Větší šílenství zažili snad jen angličtí Beatles. Mladé divačky se praly a drápaly, pak křičely a nakonec i plakaly, jen aby byly v předních řadách. Za svršky Luneticů by daly snad cokoli.

Po sedmi letech a čtyřech nahraných albech se skupina rozpadla. Zpěvák a skladatel Václav Jelínek po ní ještě nahrál vlastní desku Pod vodou, ale zázrak se podruhé nekonal. Hrál také v muzikálu Romeo a Julie. Nakonec skončil v reklamní agentuře.

V roce 2008 kapelu Václav Jelínek znovu obnovil a o tři roky později produkoval další album - Na vlnách. Posléze se kapela opět rozpadla. Roku 2018 Lunetici oznámili comeback.

O VÁCLAVU JELÍNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Po tříleté známosti si Václav Jelínek roku 2009 vzal podnikatelku Marcelu Holmanovou. Krátce po svatbě přišel na svět syn Václav. Roku 2016 se páru narodil syn Filip.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Martin Schreiner
Martin Schreiner
zobrazit profil Vlastimil Horváth
Vlastimil Horváth
zobrazit profil Radka Fišarová
Radka Fišarová
zobrazit profil Voxel (Václav Lebeda)
Voxel (Václav Lebeda)
zobrazit profil Tereza Černochová
Tereza Černochová
zobrazit profil Marika Gombitová
Marika Gombitová
zobrazit profil Sagvan Tofi
Sagvan Tofi
zobrazit profil Magda Malá
Magda Malá