Eva Jeníčková

Datum narození: 5. 8. 1964
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Eva Jeničková neboli Ava Jansen, která léta žila v USA, se v Česku proslavila rolí Vendulky-utěšitelky v legendárních Básnících.

Muži se o ni prali. Pokud ne v životě, tak určitě ve filmech, kde Eva Jeníčková hrála vždycky ty nejsvůdnější kočky. Dřepkins si užila v kultovní komedii Sněženky a machři. V Básnicích si pak vysloužila přezdívku Vendulka-utěšitelka. 

EVA JENÍČKOVÁ O KRETÉNECH V POLITICE

Jeníčková debutovala v 15 letech

Poprvé se Eva Jeníčková před kamerou objevila v patnácti. Zahrála si tehdy v dobrodružném filmu Tři do moře. Jako školačka Marika si užívala školní výlet ve Sněženkách a machrech režiséra Karla Smyczka. Kromě Básníků  Dušana Kleina si zahrála i v Rumburakovi nebo v Dobrém světle. Zároveň tančila v souboru Unia Nova.

Po zakončení pražské DAMU se Eva Jeníčková vydala do Ameriky, kde nakonec léta zůstala. Studovala tam tanec, zpěv i nezávislé herectví. Pod pseudonymem Ava Jansen vystupovala v muzikálech Ragtime nebo Cats. Po boku mistra úšklebků Jima Carreyho si zahrála v Muži na Měsíci od oscarového režiséra Miloše Formana.

Jeníčková zdobila obálku Playboye

Krom toho Eva Jeníčková účinkovala v několika televizních show, seriálech a hudebních klipech. Tep divákům zrychlovala v erotických snímcích. Objevila se také na obálce časopis Playboy. Předvedla se v seriálu Borgia, který se natáčel na Barrandově. 

O EVĚ JENÍČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Eva Jeníčková se v USA provdala za herce, scenáristu a instruktora bojových umění Marka Mikitu. Když se rozvedli, vrátila se do Česka a při natáčení pokračování Sněženek a machrů se seznámila s jejich režisérem Viktorem Taušem. Tajně se vzali koncem roku 2010 .

 

Články o celebritě

»Vendulka utěšitelka« Jeníčková předvedla zkrvavený obličej plný podlitin: Ti ji zřídili! »Vendulka utěšitelka« Jeníčková předvedla zkrvavený obličej plný podlitin: Ti ji zřídili! Herečka Eva Jeníčková (58) na sociální síti pořádně vyděsila své příznivce. Zveřejnila totiž fotky, ... číst článek
Vendulka Utěšitelka Eva Jeníčková (58) po útoku pitbulů: Změna k nepoznání! Vendulka Utěšitelka Eva Jeníčková (58) po útoku pitbulů: Změna k nepoznání! Herečka Eva Jeníčková (58), kterou proslavila role Vendulky Utěšitelky v Básnících, se víc jak čtyři... číst článek
Zraněná Eva Jeníčková alias Vendulka utěšitelka shání peníze: Záchrana z Česka! Zraněná Eva Jeníčková alias Vendulka utěšitelka shání peníze: Záchrana z Česka! Hvězdě Básníků se po zveřejnění jejích zdravotních problémů hromadí finanční příspěvky na léčbu! Evě... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Thomasin McKenzie
Thomasin McKenzie
zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Miluše Bittnerová
Miluše Bittnerová
zobrazit profil Alice Bendová
Alice Bendová
zobrazit profil Salma Hayek
Salma Hayek
zobrazit profil Denisa Pfauserová
Denisa Pfauserová
zobrazit profil Lenka Skopalová
Lenka Skopalová
zobrazit profil Karel Hynek
Karel Hynek