Láďa Kerndl

Datum narození: 16. 5. 1945
Místo narození: Brno
Profese: jazzman, zpěvák, zapálený tramp
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Láďa Kerndl miloval černošskou muziku, jezdil na čundry a založil trampskou osadu Tomahawk. Proslavil se mimo jiné s kapelou Leona Slezáka.

Muzikant Láďa Kerndl (vlastním jménem Vladimír Kerndl) vystudoval strojní průmyslovku. Třikrát ho z ní málem vyhodili. Bavila ho totiž hlavně hudba. Od mala hrál na housle, kytaru a klavír. Rytmus cítil i v bubnech a zpěvu. V divadle Večerní Brno recitoval po boku zpěvačky Ljuby Harmanové. Založil skupinu Zmataři a vojenskou kapelu Hankls.

LÁĎA KERNDL - ZA CO UTRATIL VYZPÍVANÉ MILIONY?

Kerndl dvakrát prodělal klinickou smrt

V 70. a 80. letech 20. století Láďa Kerndl jezdil s Leonem Slezákem různě po světě. Hráli v Norsku i na amerických výletních lodích. Na nich se houpal i s vlastním Orchestrem Keyband. Oceánskou tour mu překazil až rok 1994 a zhoubný nádor v krku.

Podstoupil několik operací. Zhubl přes třicet kilo a dvakrát prodělal klinickou smrt. Zemřít ale Láďa Kerndl nemohl. Kapelník Gustav Brom totiž potřeboval českého Sinatru do svého orchestru. 

Kerndl má od Klause Stříbrnou plaketu

Nemoc Láďa Kerndl přezpíval a vydal na dvě desítky sólových alb. Vystupoval i v muzikálu Zpívání v dešti a ukázal se ve filmu Ostrov svaté Heleny.

Tehdejší prezident Václav Klaus udělil Vladimíru Kerndlovi k pětašedesátinám Stříbrnou plaketu.

Svůj život se Láďa Kerndl, milovník černošské hudby, čundrů a zakladatel trampské osady Tomahawk, pokusil vtěsnat do knihy Moře, přístavy a lásky.

O VLADIMÍRU  KERNDLOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Miladou, která též prodělala rakovinu, Vladimír Kerndl zplodil dceru Terezu, jež se stala úspěšnou zpěvačkou. V předchozím manželství měl jazzman syna Roberta.

 

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Justin Timberlake
Justin Timberlake
zobrazit profil Tereza Anna Mašková
Tereza Anna Mašková
zobrazit profil Ondřej Hejma
Ondřej Hejma
zobrazit profil Sámer Issa
Sámer Issa
zobrazit profil Markéta Mátlová
Markéta Mátlová
zobrazit profil Věra Bílá
Věra Bílá
zobrazit profil Markéta Procházková
Markéta Procházková