Martina Kociánová

Datum narození: 28. 1. 1971
Profese: moderátorka, zpěvačka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Moderovala snad ve všech televizích Česka. Své pořady měla Martina Kociánová i v rádiu. Raději má ale zpěv, a to operu. Vystupuje s triem Amadeus a spolupracuje s několika filharmoniemi.

Po střední ekonomické škole se dostala do České televize v Ostravě. Během studií na Slezské univerzitě spolupracovala s televizí Nova. Kde se Martina Kociánová dostala se až na pozici hlasatelky televizních zpráv. Ve stejné době získala i roli do muzikálu Krysař zpěváka Daniela Landy. Tehdejší ředitel televize Vladimír Železný jí dal na výběr: buď zprávy a sláva, nebo zpěv a vyhazov.

MARTINA KOCIÁNOVÁ DÍKY ZPĚVU POZNALA KUS SVĚTA

Odešla a Vladimíra Železného přechytračila. Po muzikálu nastoupila do konkurenční televize Prima, kde uváděla hlavní zpravodajství deset let. Martina Kociánová moderovala i vlastní pořad Odpolední klid nebo soutěže Znáte se? a Miss Babička. Poté přešla do již zaniklé televize Z1 nebo do TV Barrandov, kde moderovala relaci Dobrý večer, Česko!.

Kromě Krysaře excelovala pěvkyně Martina Kociánová i v opeře Rigoletto a v operetách Netopýr nebo Polská krev. S triem Amadeus vystupuje po celé republice. Hostuje v několika divadlech. Svým hlasem rozezněla ušní bubínky i v Německu, dalekém Japonsku nebo v USA. Od Evropské unie umění získala v roce 2002 hudební Cenu Gustava Mahlera. Vydala dvě sólové desky.

Kociánová spoluzaložila sdružení Aurelius, které hledá prostředky k záchraně Kláštera v Pivoni.

O MARTINĚ KOCIÁOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Novinář Tomáš Tureček ji okouzlil během schůzky na Vyšehradě. O pět let později se na témž místě vzali. V roce 2008 si adoptovali syna Daniela.

Martina Kociánová ráda čte, pije kávu a brouzdá po lese.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Libor Bouček
Libor Bouček
zobrazit profil Jolana Voldánová
Jolana Voldánová
zobrazit profil Sara Carbonero
Sara Carbonero
zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala
zobrazit profil Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
zobrazit profil Martina Jandová
Martina Jandová
zobrazit profil Kateřina Kristelová
Kateřina Kristelová
zobrazit profil Pavel Poulíček
Pavel Poulíček