Simona Vrbická Koptová

Simona Vrbická Koptová

Datum narození: 29. 9. 1965
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Simona Vrbická stojí po celý život po boku hereckého kolegy Václava Kopty, známého z filmu Sněženky a machři.

Simona Vrbická Koptová je herečka a manželka známého herce Václava Kopty. Jejich vztah, to byla studentská láska, která nakonec vydržela desetiletí. Chodit spolu začali už v 17 letech na konzervatoři, vzali se o třináct let později, v roce 1996, a mají spolu dcery Františku a Janu.

Vrbická ve filmu debutovala v 16 letech

Zatímco Simona Vrbická je stálou členkou souboru Divadla pod Palmovkou, její manžel Václav Kopta působí v Semaforu. Vedle hraní v divadle se Simona Vrbická věnuje i televizi a rozhlasu.

Před kamerou Simona Vrbická stanula už jako šestnáctiletá v roli Květy ve filmu Poslední vlak (získala za ni ocenění Malé zlaté slunce za nejlepší dívčí herecký výkon na filmovém festivalu Trutnov). Její tvář známe např. z Menzelova filmu Donšajni či ze seriálů Kriminálka Anděl, Doktoři z Počátků nebo Slunečná.

Vrbická Koptu okouzlila figurou

"Na herectví jsem šla stejně jen díky němu, protože paní učitelka klavíru mi pořád říkala, že k ní chodí mladý Kopta a že bude dělat zkoušky na konzervatoř. A tak mě napadlo, že bych to mohla zkusit taky," zavzpomínala Simona Vrbická.

A proč si Václav Kopta vybral zrovna Simonu Vrbickou, když - jak sám tvrdí - se mu líbily "skoro všechny ženský ve škole"? "Simona měla jednoznačně nejlepší figuru."

 

Další Herci

zobrazit profil Iva Hüttnerová
Iva Hüttnerová
zobrazit profil Gwendoline Christie
Gwendoline Christie
zobrazit profil Vojtěch Záveský
Vojtěch Záveský
zobrazit profil Petr Vágner
Petr Vágner
zobrazit profil Ilona Svobodová
Ilona Svobodová
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Martin Donutil
Martin Donutil
zobrazit profil Eva Elsnerová
Eva Elsnerová