Sabina Laurinová

Datum narození: 8. 4. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zpěvačka, moderátorka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Sabina Laurinová, známá z mnoha filmů a televizních seriálů i pohádek, proslula také na divadle, moderováním a v dabingu.

Sabina Laurinová byla obdařena nejen půvabem, ale též příjemným, charakteristickým hlasem, což ji předurčilo k dabingu. Její hlas můžeme slyšet ve dvou stovkách zahraničních filmů. Propůjčila ho mj. herečkám Jodie Foster, Cameron Diaz nebo Marilyn Monroe, a to i v kultovním Někdo to rád horké

SABINA LAURINOVÁ - ROZHOVOR NEJEN O VESELCE

Pokud jde o její hereckou kariéru, Sabina Laurinová hrála na prknech Národního divadla, divadla Semafor, Divadle na Starém Městě a ABC. Před kamerou se poprvé objevila už v šestnácti letech v seriálu Chlapci a chlapi, ale větší příležitost dostala v seriálech Zdivočelá země a Konec velkých prázdnin.

Sabina Laurinová ztvárnila výraznou postavu alkoholičky v Doktorech z Počátků či vrchní sestry v Modrém kódů. Z filmů zmiňme Láska In Memoriam, Jak se krotí krokodýli, Konec velkých prázdnin či Dívčí válka. V pohádkách se objevila jako záporná princezna (Z pekla štěstí, Ošklivá princezna).

Jako moderátorka se Sabina Laurinová uplatnila především v hudební soutěži Televize Nova DO-RE-MI po boku Pavla Trávníčka.

Absolventka herectví na pražské konzervatoři Sabina Laurinová měla k této profesi blízko již od dětství, je totiž dcerou režiséra Františka Laurina.

O SABINĚ LAURINOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Řadu let Sabina Laurinová chodila s hercem Michalem Dlouhým, pak se zpěvákem skupiny Kabát Josefem Vojtkem, s nímž má dceru Valentinu (narozena 2002). Posléze žila se stomatologem Karlem Kameníkem, kterému v sprnu 2008 porodila dceru Mayu. Ale ani tento vztah nevydržel. Na konci roku 2014 to vypadalo, že sbalila o 13 let mladšího zpěváka Marka Ztraceného. Oba to ale popřeli s tím, že jsou jen kamarádi.

 

Další Herci

zobrazit profil Sean Connery
Sean Connery
zobrazit profil Prokop Zach
Prokop Zach
zobrazit profil Boris Hybner
Boris Hybner
zobrazit profil Martin Dejdar
Martin Dejdar
zobrazit profil Helena Dytrtová
Helena Dytrtová
zobrazit profil Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy