Věra Martinová

Datum narození: 2. 2. 1960
Místo narození: Opočno
Profese: zpěvačka, kytaristka, producentka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Věra Martinová žije v každé své písni. Začínala se skupinou Schovanky a skončila s titulem královna české country. Bývalý manžel Jaroslav Petrásek s ní hrál na bicí.

Vlastní kytaru měla už v osmi. Od té doby ji zpěvačka Věra Martinová nedala z ruky. Šla s ní i na brněnskou konzervatoř, kterou absolvovala v roce 1982. Poté získala angažmá v Orchestru Gustava Broma. Se Schovankami vystupovala pět let.

VĚRA MARTINOVÁ O SETKÁNÍ SE SMRTÍ 

Sólovou dráhu Věra Martinová odstartovala hitem Malý dům nad skálou. Následovaly Zázračné housle, Pláčou tvoje modré oči nebo Nebe, peklo, ráj. Kapelu Gram založila v roce 1987. O dva roky později měla autonehodu, kvůli které málem přišla o oko. Se svým manažerem narazili do neosvětleného sovětského transportéru. Na její tváři jsou dodnes vidět následky této nehody.

Vydala více než deset alb. Během roku stíhá Věra Martinová desítky koncertů. Vystupovala pro české publikum i v Americe. 11. září roku 2001 byla poblíž teroristického útoku na mrakodrapy World Trade Center.

O VĚŘE MARTINOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Věra Martinová ráda maluje, hraje tenis a cestuje. Pro televizi natočila cestopis o Austrálii a Novém Zélandu.

Sestavila kapelu P.R.S.T. Na bicí s ní hrál tehdejší manžel Jaroslav Petrásek a vokály dělala její sestra Lenka Slavíková i dcera Anežka. S bubeníkem se Věra Martinová rozvedla v roce 2017. To již zářila po boku nového přítele, terapeuta Květoslava Zmrhala.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Markéta Mátlová
Markéta Mátlová
zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Vladimír Šafránek
Vladimír Šafránek
zobrazit profil Václav Neckář
Václav Neckář
zobrazit profil Ivanna Bagová
Ivanna Bagová
zobrazit profil Štefan Margita
Štefan Margita
zobrazit profil Michal Malátný
Michal Malátný