Juwana Jenkins

Juwana Jenkins

Místo narození: Filadelfie, Pensylvánie, USA
Profese: zpěvačka

Související celebrity

Životopis

Juwana Jenkins, rodačka z americké Pensylvánie, se proslavila s českou kapelou Tonny Blues Band.

Vystudovala žurnalistiku na univerzitě v Pensylvánii. V roce 1998 se Juwana Jenkins dostala do Prahy. Česky se domluví již bez problémů. Stala se mimořádnou profesorkou na University of New York in Prague. Vyučuje komunikační a prezentační dovednosti. Lektorskou praxi anglického jazyka nabyla v Jižní Koreji. 

Juwana Jenkins zpívá soul či blues

Do kapely Tonny Blues Band Juwana Jenkins vstoupila na přelomu tisíciletí. Hlubokým zastřeným hlasem proniká divákům přímo do duše. Ostatně soul, blues a gospel jsou její srdeční záležitostí. Po deseti letech s českou kapelou Tonny Blues Band vydala uhrančivé album Ten After Ten.

Pod vedoucím hudebníkem a kytaristou Antonínem Smrčkou Juwana Jenkins odzpívala mnoho koncertů. Antoním Smrčka působil ve skupinách Žlutý pes s Ondřejem Hejmou, Pumpa nebo v kapele Yo Yo Band.

Jenkins chodila s Menzelem

Kromě zpěvu se věnuje herectví a tanci. Juwana Jenkins miluje učení a objevování. Energii nasává skrze ranní běh, modlitbu nebo zelený čaj.

Jiří Menzel, slavný režisér oscarových Ostře sledovaných vlaků, s Juwanou Jenkins randil poté, co ho manželka Olga podvedla s režisérem Jaroslavem Brabcem. Manželé Menzelovi se k sobě ale vrátili.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Victoria Beckham
Victoria Beckham
zobrazit profil Eminem (Marshall Matthers)
Eminem (Marshall Matthers)
zobrazit profil Tereza Vágnerová
Tereza Vágnerová
zobrazit profil Lukáš Adamec
Lukáš Adamec
zobrazit profil Chris Cornell
Chris Cornell
zobrazit profil Marcela Březinová
Marcela Březinová
zobrazit profil Dara Rolins
Dara Rolins
zobrazit profil Karel Plíhal
Karel Plíhal