Jana Nagyová-Pulm

Jana Nagyová-Pulm

Datum narození: 9. 1. 1959
Místo narození: Komárno, Slovensko
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Herečka Jana Nagyová-Pulm se proslavila jako princezna Arabela. Pak se přestěhovala do Německa a začala podnikat.

Už ve třinácti začala Jana Nagyová hrát ochotnické divadlo. Na konzervatoři studovala hru na klavír a operní zpěv. Své první televizní a filmové role získala do dramatu Tereza a komedie Sváko Ragan. Ve Smrti stopařek ji znásilnil agresivní řidič.

Prsten v seriálu Arabela jí splnil jakékoliv přání. Hlavní role princezny v tomto pohádkovém seriálu, kde se zamilovala do Petra Majera (Vladimír Dlouhý) a bojovala s druhořadým kouzelníkem Rumburakem v podání herce Jiřího Lábuse, i sestrou Xénií (Dáda Patrasová) ji vynesla na výsluní. Paprsky ji ale moc dlouho nehřály. Větší úspěch si už v dalších snímcích neužila. Když se po listopadu 1989 točilo pokračování Arabely, její vysoké finanční nároky ji o roli připravily.

O JANĚ NAGYOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Se svým prvním manželem, sportovním trenérem Mirou Kubovičem, se rozvedla. Druhý partner, podnikatel Harald Schlegel, si ji odvezl do Německa. Ani tento vztah jí ale nevyšel. Vrátila se proto do Prahy, kde podnikala s kosmetikou a parfémy. Zahrála si tehdy ve filmu Pozemský nepokoj.

Se třetím mužem Tonim Pulmem žije opět v Německu, kam dováží zdobené perníky z rodného Slovenska. Má s ním dceru Sophii. Syna Haralda má z druhého manželství a dceru Janu z prvního. Volné chvíle si herečka Jana Nagyová zpestřuje hraním golfu, popíjením kávy nebo nakupováním.

V médiích se občas objevují informace, že je expartnerkou či sestrou zpěváka Petera Nagye. "Peter Nagy, to je můj dlouholetý jmenovec, vždycky si všichni mysleli, že jsme sourozenci, ale tak to samozřejmě není,“ vysvětlovala opakovaně Jana Nagyová.

 

Články o celebritě

Jak se změnily oblíbené princezny?! Čas nezastaví ani ony... Jak se změnily oblíbené princezny?! Čas nezastaví ani ony... K vánočním svátkům neodmyslitelně patří i pohádky a v nich princezny, jež si získaly naše srdce. Jak... číst článek
Arabela Jana Nagyová je hrdá máma: Dcera je nejúspěšnější studentkou prestižní univerzity Arabela Jana Nagyová je hrdá máma: Dcera je nejúspěšnější studentkou prestižní univerzity Před mnoha lety vyměnila Jana Nagyová (64) svou úspěšně rozjetou hereckou profesi za roli jejímu srd... číst článek
Jana Nagyová (64) k nepoznání: Arabela zázračně omládla! Jana Nagyová (64) k nepoznání: Arabela zázračně omládla! Když se řekne jméno seriálu Arabela, každý si ihned na první dobrou vybaví půvabnou, plavovlasou pri... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Richard Gere
Richard Gere
zobrazit profil Martina Randová
Martina Randová
zobrazit profil Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka
zobrazit profil Marie Štípková
Marie Štípková
zobrazit profil Kateřina Kaira Hrachovcová
Kateřina Kaira Hrachovcová
zobrazit profil Jack Champion
Jack Champion