Petr Nárožný

Datum narození: 14. 4. 1938
Profese: herec, dabér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Petr Nárožný se stal jedním z nejoblíbenějších českých herců. Zelenou mu poprvé dalo Divadlo Semafor, ve kterém řídil dopravu smíchu společně s Miloslavem Šimkem a Luďkem Sobotou.

Na divadelní prkna se Petr Nárožný prvně postavil už jako dítě. Poté vystudoval fakultu architektury a pozemního stavitelství na pražském ČVUT. Práci projektanta střídal s kapelou Rangers, jejíž vystoupení moderoval do doby, než ho zpěvák Pavel Bobek doporučil do Semaforu.

PETR NÁROŽNÝ - JAK SE SMÍŘIL S ORIENTACÍ SYNA

Na vlnách tamního humoru surfoval Petr Nárožný šest let, a to po boku Miloslava Šimka a Luďka Soboty. Od 80. let 20. století pak působil v pražském Činoherním klubu. Hned v prvním roce svého angažmá v něm získal hlavní roli ve hře Hejtman z Kopníku. Následovala Žebrácká opera, Lakomec nebo Léda (Manželskonemanželká povídka).

Ve filmu Petr Nárožný debutoval jako cholerický závodník v komedii Jáchyme, hoď ho do stroje!. A pak to vypuklo: jedna role střídala druhou. Šéfkuchaře ztvárnil ve snímku Což takhle dát si špenát, pedanta v komedii Ten svetr si nesvlíkej a strýce Archibalda v krvavé Svatbě upírů.

Nezapomenutelný byl Petr Nárožný v roli krále v pohádkách Princové jsou na draka a Což takhle svatba, princi. Zahrál si v seriálu Cirkus Humberto, Bylo nás pět nebo Pojišťovna štěstí. Pivo rozléval coby hostinský v oblíbeném sitcomu Hospoda.

 

Kromě Macha a Šebestové Petr Nárožný namluvil i večerníček Hugo z hor nebo Žofka a spol. Moderoval zábavný pořad Zlatíčka nebo cyklus Komici na jedničku. Spolupracoval i s rozhlasem. Má rád box, motorky a historii.

O PETROVI NÁROŽNÉM ČTĚTE ZDE>>

Jeho manželka Iva Nárožná, rozená Černá, mu porodila syna Petra a dceru Kateřinu.

 

Články o celebritě

S čerty nejsou žerty a S tebou mě baví svět? Smůla zplodila úspěch! S čerty nejsou žerty a S tebou mě baví svět? Smůla zplodila úspěch! Mají podobný název, dělí je od sebe jen dva roky a oba patří k nejoblíbenějším vánočním filmům! A ja... číst článek
Druhá vánoční pohádka ČT hitem večera: Jak se vám líbily Tři zlaté dukáty? ANKETA Druhá vánoční pohádka ČT hitem večera: Jak se vám líbily Tři zlaté dukáty? ANKETA Dvě nové nové pohádky nadělila Česká televize svým divákům pod vánoční stromeček: štědrovečerní Klíč... číst článek
Toto jsou nové krásky z pohádek: Být princeznou není med, říkají v dvojrozhovoru Toto jsou nové krásky z pohádek: Být princeznou není med, říkají v dvojrozhovoru Obě měly štěstí, o jakém spousta mladých hereček jen sní – zahrály si ve vánočních pohádkách. Sára K... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Pavla  Beretová
Pavla Beretová
zobrazit profil Lucia Siposová
Lucia Siposová
zobrazit profil Frances McDormand
Frances McDormand
zobrazit profil Zdeněk Piškula
Zdeněk Piškula
zobrazit profil Lena Headey
Lena Headey
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King
zobrazit profil Martin Kraus
Martin Kraus
zobrazit profil Sandra Černodrinská
Sandra Černodrinská