Jaroslav Fuit

Jaroslav Fuit

Místo narození: Litoměřice
Profese: režisér

Související celebrity

Životopis

Režisér Jarolsva Fuit, manžel herečky Kristýny Fuitové Nováková, začínal krátkým filmem. Mezi jeho úspěšné počiny patří seriál O mé rodině a jiných mrtvolách a komediální krimi série Polda.

Za Svůj režijní debut, krátký film Bez-Vlasy, získal Jaroslav Fuit (společně s Richardem Malatinským) ještě jako student DAMU (2000 až 2004) cenu na Famufestu 2003 a cenu Silver Lion na Golden Lion Film Festival v Tchaj-peji. Spolupracoval na režii seriálů Letiště, Comeback, Terapie 2, Marta a Věra, Ordinace v růžové zahradě, Kancelář Blaník.

Sám se Jaroslav Fuit (narozen 1975) ujal režie komediálního seriálu O mé rodině a jiných mrtvolách (2011). Scénář z dílny Haliny Pawlovské vypráví o netradiční rodině Chmurných. Zábavu zaručuje i skvělé obsazení: Ivana Chýlková, Jaromír Dulava, Naďa Konvalinková, Iva Janžurová, Anna Linhartová, Jan Cina, Marián Labuda, Bohumil Klepl, Marek Taclík, Michal Suchánek, Pavel Řezníček, Petr Janda. Prací Jaroslava Fuita je též režie humorného kriminálního seriálů Polda (2016) o kriminalistovi, který se po dvaceti letech probudí z komatu v podání Davida Matáska. Všemi změnami, jimiž za tu dobu prošla nejen policejní práce, jej provází jeho naprostý opak, nový kolega alias Igor Orozovič.

Jaroslav Fuid neodmítá ani reklamní spoty či videoklipy, natočil ho např k písni Xindla X Štědrý večer nastal (2012), v němž se kromě zpěváka předvedli Marek Taclík a Iva Pazderková.

Mezi scénáristické počiny Jaroslava Fuita (společně s Karlem Janákem) patří krátký akční film Cizinci v čase (1998), kde hrála Tatiana Vilhelmová, Luba Skořepová, Radek Holub, Ladislav Frej či Vladimír Javorský, drama Dvojka (2009) z produkce HBO o páru na na křižovatce, které své vztahové trable řeší odjezdem do ciziny. Ústřední roli ztvárnila jeho žena, herečka Kristýna Nováková-Fuitová.

S manželkou má Jaroslav Fuit dcery Rozárii (narozena 2009) a Marianu (2013).

 

Další Filmaři

zobrazit profil Petr Kubík
Petr Kubík
zobrazit profil Ondřej Provazník
Ondřej Provazník
zobrazit profil Jan Prušinovský
Jan Prušinovský
zobrazit profil Jan Malíř
Jan Malíř
zobrazit profil Peter Krištúfek
Peter Krištúfek
zobrazit profil Petr Kolečko
Petr Kolečko
zobrazit profil Petr Slavík
Petr Slavík