Zdeněk Podhůrský

Datum narození: 21. 3. 1959
Místo narození: Praha
Profese: herec, moderátor, fotograf, zpěvák, dabingový režisér, dabér
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Zdeněk Podhůrský, zpěvák a kytarista rockové kapely Underhill, šéf galerie a vyhledávaný dabér, se coby herec proslavil v Černých baronech.

Po stavební průmyslovce Zdeněk Podhůrský absolvoval pražskou DAMU. Čtyři roky byl členem již neexistujícího Pradivadla. Hostoval v Divadle E. F. Buriana a ve Stavovském divadle.

Podhůrský prodával na Karlově mostě

Před kamerou se Zdeněk Podhůrský proslavil jako Černý prince v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci a rolí vojína Vločky v kultovních Černých baronech.

Po Sametové revoluci 1989 se Zdeněk Podhůrský živil prodejem obrázků na Karlově mostě a vyřezáváním loutek. Otevřel si i galerii naivního umění, kde zprvu vystavovala jeho v pořadí druhá manželka Markéta Podhůrská. Vydali spolu i knihu dětských básní Všelicosy.   

Podhůrský byl muzikálový vrah i ďábel

K divadlu se Zdeněk Podhůrský po dvou letech vrátil. Vraha ztvárnil v muzikálu Krysař a ďábla v Jackovi Rozparovačovi. V televizi moderoval vědomostní soutěž Pálí vám to? V roce 2006 založil rockovou kapelu Underhill, v níž zpívá a hraje na kytaru. Nahrál s ní album Mene Tekel. Zúčastnil se i taneční soutěže Bailando.

Zdeněk Podhůrský se také věnuje dabingu, který i režíruje, dále fotografování a vlastnil palačinkárnu na pražském Žižkově. 

První manželka Hana Podhůrská s ním má dvě děti. Dceru má Zdeněk Podhůrský s druhou ženou Markétou. Předtím byl krátce s tragicky zesnulou zpěvačkou Ivetou Bartošovou. Chodil také s modelkou Ilonou Andrejsovou, se kterou se seznámil na charitativní akci.

 

Články o celebritě

 První afterparty ve Varech: Dolů šly boty i gatě! Trojanovo cigárko, rozjetí StarDance, líbačka Šlégra První afterparty ve Varech: Dolů šly boty i gatě! Trojanovo cigárko, rozjetí StarDance, líbačka Šlégra 57. ročník filmového festivalu v Karlových Varech byl včera slavnostně zahájen.  Největší hvězdy se ... číst článek
9 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kteří poznamenali její život 9 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kteří poznamenali její život Přesně před 9 lety, tedy 29. dubna 2014, se zpěvačka Iveta Bartošová (†48) rozhodla svůj život ukonč... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Richard Gere
Richard Gere
zobrazit profil Martina Randová
Martina Randová
zobrazit profil Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka
zobrazit profil Marie Štípková
Marie Štípková
zobrazit profil Kateřina Kaira Hrachovcová
Kateřina Kaira Hrachovcová
zobrazit profil Jack Champion
Jack Champion