Olga Želenská

Datum narození: 20. 12. 1960
Přezdívka: Háta
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zakladatelka pražského Divadla Háta
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herečka Oga Želenská založila Divadelní společnost Háta, jejíž se stala ředitelkou. Televizní diváci její talent mohli obdivovat v seriálech, a to především v Přístavu TV Prima.

Již za studií na Pražské konzervatoři (1976 až 1982) Olga Želenská nastoupila do kolínského divadla a též hostovala mj. v Divadle Jiřího Wolkera či v Realistickém divadle. V Kolíně, kde žila patnáct let, hrála v tamním souboru, kde ztvárnila řadu význačných postav. Jmenujme např. role, jako jsou Rozára v Maryše, Anna Franková - Deník Anny Frankové, Diderotova Jeptiška. Poté hostovala v ABC a v příbramském divadle.

OLGA ŽELENSKÁ O SVÝCH MUŽÍCH BLB VEDLE BLA

Nezkrotná a talentovaná Ogla Želenská založila Divadelní společnost Háta, která rozdává radost, smích a dobrou náladu již od roku 1998. Olga „Háta“ Želenská se stala ředitelkou tohoto úspěšného spolku. Diváci ji zde mohli vidět např. v hrách Hvězdné manýry, Do ložnice vstupujte jednotlivě!, Vztahy na úrovni, Tři bratři v nesnázích, Světáci, Klíče na neděli.

Před filmovou kamerou se Olga Želenská, tehdy již Olga Želenská Drápalová, poprvé objevila v dramatu Smrť šitá na mieru (1979), dílu i přes totalitní režim špičkových slovenských tvůrců, režiséra Martina Hollého a scénáristy Tibora Vichty, kteří do něj obsadili mj.Vlado Müllera či Květu Fialovou.

Televizní diváci, tedy milovníci seriálů, si Olgy Želenské Drápalové mohli všimnout v Ulici, ve Světlech pasáže či v sitcomu TV Nova Helena se Sandrou Pogodovou a Leošem Nohou v hlavních rolích. Nepřehlédnutelnou postavu operní pěvkyně v důchodu Lili Braumové si Olga Želenská zahrála v úspěšném seriálu televize prima Přístav.

Roku 1986 se Olze Želenské narodila dcera Karolína. Herečka je rozvedená. O vztahy němal herečka a vyhlédavána dábérna nikdy nuzi. Několik let žila mj. s hercem Pavlem Trávníčkem. Její současný partner, někdejší spolužák z gymnázia, je ortopéd.

 

Články o celebritě

Setkání s extchyní Bohdalovou: Princ Trávníček v obležení žen Setkání s extchyní Bohdalovou: Princ Trávníček v obležení žen Dostala na 55. ročníku festivalu Oty Hoffmana cenu a první gratulant byl bývalý zeťák. Jiřina Bohdal... číst článek
Dabéra Pantůčka (55) už 10 dní hledá policie: „Zbyšulo, prosím, ozvi se!" vyzývá Bočanová! Dabéra Pantůčka (55) už 10 dní hledá policie: „Zbyšulo, prosím, ozvi se!" vyzývá Bočanová! Od úterního večera je v hledáčku policie ČR známý dabér a herec Zbyšek Pantůček (55). Je po něm vyhl... číst článek
Co se provalilo po pohřbu Šulcové? NOČNÍ SCHŮZKA S GOTTEM NA HOTELU Co se provalilo po pohřbu Šulcové? NOČNÍ SCHŮZKA S GOTTEM NA HOTELU Slavíkovi se od nepaměti líbily krásné ženy s výrazným nosem a dlouhýma nohama. Karel Gott (†80) si ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Edoardo Costa
Edoardo Costa
zobrazit profil Natalia Portman
Natalia Portman
zobrazit profil Kelly Bishop
Kelly Bishop
zobrazit profil Michal Čapka
Michal Čapka
zobrazit profil Elliot Page
Elliot Page
zobrazit profil Kateřina Langerová
Kateřina Langerová
zobrazit profil Petr Klimeš
Petr Klimeš
zobrazit profil David  Vobořil
David Vobořil