Markéta Plánková

Datum narození: 15. 4. 1978
Místo narození: Nové Město na Moravě
Profese: Herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Markéta Plánková je populární česká herečka, známá především z televizních seriálů Cesty domů, První republika, nebo Ordinace v růžové zahradě.

Markéta Plánková Na pražské DAMU absolvovala Katedru alternativního a loutkového divadla. Prkna Ypsilonky oživila v Orfeovi v podsvětí, Rusalce nebo ve Třech mušketýrech. Do širšího povědomí se dostala až výraznou rolí v divácky oblíbeném televizním seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnila manželku primáře Mázla Magdu Mázlovou.

Markéta Plánková ale koncem roku 2013 po šesti letech Ordinaci opustila. Scénáristé museli Magdu Mázlovou nechat umřít (podobně zamotala Markéta Plánková tvůrcům hlavu už v roce 2007, když otěhotněla během natáčení seriálu Světla pasáže a scénáristka Eva Papoušková musela scénář přepsat). 

Markéta Plánková se poté vrhla na finančně zajímavější seriál České televize První republika, kde na sebe upozornila především erotickou scénou s hereckým kolegou Jánem Koleníkem. 

Mimo zmíněných snímků si Markéta Plánková zahrála i v seriálech Zdivočelá země nebo Rodinná pouta. Hlavní roli předvedla v dramatu Slečna Julie. V televizi moderovala nedělní Edův pohádkový balík.

Markéta Plánková se během natáčení seriálu Rodinná pouta seznámila s hercem Romanem Štolpou. Mají spolu dceru Agátu. Jejich vztah ale nevydržel. Po roční známosti si Markéta Plánková tajně vzala reportéra a moderátora Daniela Častvaje (ten má z předchozího manželství dva syny). O další rok později mu porodila dceru Julii.

V rámci svých zálib se Markéta Plánková věnuje nadaci Alma.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Andrea Absolonová
Andrea Absolonová
zobrazit profil Ondřej Profant
Ondřej Profant
zobrazit profil Anna Sováková
Anna Sováková
zobrazit profil Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková
zobrazit profil Kryštof Hádek
Kryštof Hádek
zobrazit profil David Stulík
David Stulík
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Jitka Šuranská
Jitka Šuranská