Mária Demitrová

Profese: vdova po hokejové hvězdě

Související celebrity

Životopis

Manželce tragicky zesnulého hokejisty Pavola Demitry (†36) Márii zůstaly dvě děti - Lucas a Zara. Úžasný manžel, skvělý otec a úspěšný slovenský hokejista zahynul s celým týmem Lokomotiv Jaroslav 7. 9. 2011.

Márii Dimitrovou potkalo již dříve velké neštěstí. Jako novorozený zemřel jejich syn Tobias, Zařino dvojče, na závažnou vývojovou vadu dýchacích cest, která nebyla slučitelná se životem. Jenže v té době jí byl oporou minující manžel Pavol Demitra. Po jeho nečekané smrti zůstala na vše sama. Tragická havárie letounu Jak-42 zasáhl do života i tří českých rodin reprezentačních kádrů: Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, jejichž život byl ukončen nehodou letedla, které se zřítilo nedaleko ruské Jaroslavle. K pádu došlo krátce po startu. Tým mířil na utkání KHL do běloruského Minsku.

MÁRIA DIMITROVÁ ZKOLABOVALA NA PIETNÍM AKTU

O zesnulém Palovi Demitrovi byl natočen film 38 (podle jeho čísla na dresu), na němž Mária spolupracovala. Proto byla médii tázána, zda svoje neštěstí neprožívala nanovo: „Ne. Tvrdě jsem na sobě pracovala. Navštěvovala jsem psycholožku, pomáhala jsem si malováním, chodila jsem na hrnčířské kurzy, psala jsem básně. Vidím na sobě, že když člověk před smutkem neutíká a intenzivně ho v sobě řeší, nesahá po oblbovácích, opravdu nemá problém o smrti hovořit. I zhlédnutí toho filmu bylo pro mě zkouškou, jak na tom jsem.“

Děti Pavola Demitry mají sportovní nadání. Jejich maminka má nejraději lyžování, do kterého zasvětila i Lucasa a Zaru. Ale baví je i jiné aktivity. „Lucas podědil sportovního ducha a kopec energie po tátovi a sport potřebuje k životu. Hraje fotbal i hokej. Ještě neví, co ho baví více. Jsme zvědaví, kdy už si vybere. Taky velmi rád kreslí a hraje na bicí, není vůbec jednostranný. Zarku momentálně zajímá gymnastika a tanec. Stále mě prosí, aby mohl hrát na klavír, uvidíme,“ prozradila v tisku Mária Demitrová, která později, v roce 2015, neviděla budoucnost již nijak černě. Pochlubila se, že syn je fotbalový talent a dcera se dala na gymnastiku.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Karolína Muchová
Karolína Muchová
zobrazit profil Vladimír Sobotka
Vladimír Sobotka
zobrazit profil Romelu Lukaku
Romelu Lukaku
zobrazit profil Eva Vrabcová Nývltová
Eva Vrabcová Nývltová
zobrazit profil Radim Řezník
Radim Řezník
zobrazit profil Karel Jarolím
Karel Jarolím
zobrazit profil Jan Chramosta
Jan Chramosta
zobrazit profil Václav Benda
Václav Benda