Zdeno Chára

Datum narození: 18. 3. 1977
Místo narození: Trenčín
Váha: 118 kg kg
Výška: 206 cm cm
Profese: Hokejista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Slovenský hokejový obránce a kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára je nejvyšším hráčem, který kdy působil v zaoceánské NHL. Klub v roce 2011 dovedl až ke Stanley Cupu.

Rodák z Trenčína Zdeno Chára se svojí hokejkou udělal kariéru za velkou louží. Mohutný a obávaný obránce, který má více než dva metry a váhu si drží nad jedním metrákem, působil v dresu Boston Bruins, New York Islanders či Ottawa Senators. S Bostonem se stal v roce 2011 vítězem Stanley Cupu. V mezičase si během zámořské výluky zahrál i švédskou ligu a v sezóně 2004/2005 se s týmem Färjestads BK dostal do finále.

Slovenská reprezentace samozřejmě jeho tělesné i hokejové kvality rovněž využívala a Zdeno Chára se může pochlubit dvěma stříbrnými medailemi z mistrovství světa v ledním hokeji z let 2000 a 2012. Slovensko reprezentoval Zdeno Chára i na zimních olympijských hrách, naposledy v roce 2014 v ruské Soči, kdy byl vlajkonošem slovenské výpravy.

V roce 2007 se Zdeno Chára oženil v Nemšové se svou dlouholetou přítelkyní Tatianou Biskupicovou. V roce 2009 se jim narodila dcera Elliz Victorie a o sedm let později ještě dva chlapci, dvojčata.

Za zmínku stojí, že otec Zdena Cháry Zdeněk byl čtyřnásobným mistrem Československa v řecko-římském zápase a reprezentačním trenérem Slovenska.

 

Články o celebritě

Lucic poprvé na MS: S Krejčím jsme kamarádi, s Chárou poběžím maraton Lucic poprvé na MS: S Krejčím jsme kamarádi, s Chárou poběžím maraton PŘÍMO Z RIGY | Nacestoval se dost. Už před dvanácti lety přiletěl Milan Lucic s týmem Bostonu na zah... číst článek
Legendy v O2 areně oslaví 25 let od Nagana. A co hokej pod širým nebem? Legendy v O2 areně oslaví 25 let od Nagana. A co hokej pod širým nebem? Fanoušci se mohou začít těšit na zajímavou oslavu historického úspěchu českého hokeje. U příležitost... číst článek
Hokejový velikán Chára odhalil své luxusní sídlo: Uvnitř má i posilovnu! Hokejový velikán Chára odhalil své luxusní sídlo: Uvnitř má i posilovnu! O víkendu se v NHL konala velká sláva. Dnes už bývalý obránce Zdeno Chára (45) se v Bostonu před záp... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Simona Lewandowská
Simona Lewandowská
zobrazit profil Naomi Watts
Naomi Watts
zobrazit profil Václav Eiselt
Václav Eiselt
zobrazit profil Robert Záruba
Robert Záruba
zobrazit profil Vincent Kartheiser
Vincent Kartheiser
zobrazit profil Václav Glazar
Václav Glazar
zobrazit profil Lumír Aschenbrenner
Lumír Aschenbrenner
zobrazit profil Elden Henson
Elden Henson