Andrea Hlaváčková

Datum narození: 10. 8. 1986
Místo narození: Plzeň
Váha: 62 kg
Výška: 174 cm
Profese: tenistka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Tenistka Andrea Hlaváčková válcovala jednu soupeřku za druhou. Pomáhala jí neméně nekompromisní Lucie Hradecká. V roce 2011 ovládly ženskou čtyřhru na grandslamu French Open. Rok nato přivezly z londýnské olympiády stříbro.

Na tenisovém kurtu se Andrea Hlaváčková začala pohybovat v pěti letech. Hrála za kluby Slavia Plzeň a Neridé Praha. V roce 2013 přešla na Duklu.

ANDREA HLAVÁČKOVÁ V PERLEŤOVÝCH BÍLÝCH ŠATECH

Hlaváčková zazářila ve Fed Cupu

Z okruhů Mezinárodní tenisové federace i Ženské tenisové asociace si přivezla desítky trofejí. Společnou hru našla s Lucií Hradeckou v roce 2008. Vyšplhaly spolu do první trojky nejlepších deblistek světa. Posílily také národní tým ve Fed Cupu. Andrea Hlaváčková se navíc začala lepšit i v singlu.

Na žebříčku WTA byla Andrea Hlaváčková ve dvouhře nejvýše klasifikována v září 2012 (58. příčka), ve čtyřhře pak v říjnu téhož roku na 3. místě. Zazářila coby členka vítězného týmu ve Fed Cupu 2012 a 2014. 

Kromě tenisu se Andrea Hlaváčková věnuje charitativní činnosti.

Andrea Sestiny Hlaváčková ve StarDance

V roce 2021 přijala Andrea Sestiny Hlaváčková nabídku České televize účastnit se soutěže StarDance ...když hvězdy tančí. Jejím partnerem se v ní stal tanečník Michal NecpálAndrea Sestiny Hlaváčková vypadla v šéstém díle, a to s bratrem Michala Necpála Jakubem. 

O ANDREE SESTINI HLAVÁČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Její otec pracuje jako vrchní sládek plzeňského pivovaru. Jejím partnerem je bývalý italský tenista Fabrizio Sestini, který ji v roce 2014 požádal o ruku. Vzali se v červnu 2017. Andrea Sestini Hlaváčková manželovi v srpnu 2019 porodila dceru Isabellu.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej  Bank
Ondřej Bank
zobrazit profil Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
zobrazit profil Šárka Záhrobská-Strachová
Šárka Záhrobská-Strachová
zobrazit profil Haris Harba
Haris Harba
zobrazit profil Štěpánka Hilgertová
Štěpánka Hilgertová
zobrazit profil David Tomášek
David Tomášek
zobrazit profil Fernando Alonso
Fernando Alonso
zobrazit profil Jamie Vardy
Jamie Vardy