Jakub Kovář

Jakub Kovář

Datum narození: 19. 7. 1988
Přezdívka: Kovy
Místo narození: Písek
Váha: 91 kg
Výška: 184 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jakub Kovář je český hokejový brankář, momentálně působící v týmu KHL Avtomobilist Jekatěrinburg. Patří mezi nejlepší české brankáře v Evropě.

Jakub Kovář začal svou chytačskou kariéru v 16 letech za písecký hokejový tým. Odtud brzy postoupil do Českých Budějovic, kterým byl dlouho věrný. Už v 18 letech si ho vybrala v draftu NHL Philadelphia Flyers a další sezónu nastoupil v OHL za týmy Oshawa Generals a Windsor Spitfire. Po roce se ze zámoří vrátil a další rok už hrál za tým HC České Budějovice.

V extraligových Budějovicích vydržel Jakub Kovář chytat celých pět sezón, dokud neusoudil, že je čas na změnu a tým v roce 2013 opustil. Mezitím ještě stihl rozhádat spoluhráče v kabině, když dvěma z nich svedl manželku. V polovině tohoto roku také podepsal smlouvu na dva roky v týmu KHL Avtomobilist Jekatěrinburg. V KHL už v prosinci získal titul nejlepšího brankáře měsíce a svou skvělou formu ukazuje dál.

V reprezentaci si poprvé zachytal v roce 2011 na mistrovství světa v zápase proti Norsku. Českému týmu se na tomto mistrovství podařilo získat bronz, na kterém měl Jakub Kovář svůj velký podíl. O rok později se mu podařilo na mistrovství světa vychytat další český bronz. Jeden zápas si také zachytal na olympiádě v Soči (2014)

V roce 2013 si Jakub Kovář zahrál s kolegy Ondřejem Pavelcem, Jakubem Voráčkem, Jiřím Tlustým a Radkem Smoleňákem „štěk“ v komedii Zdeňka Trošky Babovřesky 2. Několikavteřinové „angažmá“ domluvila s Troškou Lucie Vondráčková, manželka dalšího českého hokejového reprezentanta Tomáše Plekance.

 

Články o celebritě

Voženílka obrali. Jestli to není gól, nerozumím hokeji, divili se experti Voženílka obrali. Jestli to není gól, nerozumím hokeji, divili se experti Tohle zaskočilo všechny, kromě sparťanů. Přesilovková dorážka třineckého útočníka Daniela Voženílka ... číst článek
Nadupaný favorit vs. obhájce titulu. Klíčová bude trpělivost, říká Jurčina Nadupaný favorit vs. obhájce titulu. Klíčová bude trpělivost, říká Jurčina Očekávaná bitva je tady. Po roce na sebe opět narazí pražský velkoklub a třinecká mašina na tituly. ... číst článek
Buchtele už o semifinále: Půjdeme-li na Třinec, máme jim co vracet Buchtele už o semifinále: Půjdeme-li na Třinec, máme jim co vracet Předešlé tři zápasy čekal na první bod v play off. Nakonec se Jan Buchtele dočkal až v posledním utk... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Josef Jandač
Josef Jandač
zobrazit profil Haris Harba
Haris Harba
zobrazit profil Martin Fuksa
Martin Fuksa
zobrazit profil Kristína Gavnholt
Kristína Gavnholt
zobrazit profil Michal Škoda
Michal Škoda
zobrazit profil Dagmar Damková
Dagmar Damková
zobrazit profil Jiří Skalák
Jiří Skalák
zobrazit profil Martin Zaťovič
Martin Zaťovič