Roman Červenka

Datum narození: 10. 12. 1985
Místo narození: Praha
Váha: 89 kg
Výška: 181 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Roman Červenka, který se roku 2010 stal mistrem světa, si za českou reprezentaci zahrál na ZOH 2022 v Pekingu. Byly to již jeho čtvrté olympijské hry.

Hokejka Romana Červenky významně brázdila ledy pod záštitou Slavie až na nějaké ty „odskoky“ do roku 2010. Nejprve se projevil jako hrozba ve spojení se střelcem Jaroslavem Bednářem, kdy vytvořili nejúdernější extraligovou dvojici. Poté dokázal, že si rozumí i s jinými spoluhráči a na MS 2010 zaznamenal gól i asistenci. Tým vyhrál ve finále nad Ruskem 2:1, a ČR se tak po pěti letech opět stala mistrem světa.

ROMAN ČERVENKA DOSTAL CENNÉ TROFEJE

Červenka byl nejlepším střelcem KHL

Do tohoto okamžiku bylo největším úspěchem Romana Červenky bronzové umístění na mistrovství světa juniorů (do 20 let) v roce 2005. V roce 2008 se stal mistrem české extraligy a v sezoně 2009/2010 dokonce jejím nejproduktivnějším hráčem.

Roman Červenka v sezoně 2010/2011 oblékal dres Avantgardu Omsk, aby se stal vzápětí nejlepším střelcem KHL. S českou reprezentací stihl obsadit 3. místo na MS na Slovensku. V sezoně 2011/2012 získal titul nejproduktivnějšího hráče ještě jednou, tentokrát v bojích play off v KHL.

Nakoukl i do zámořské NHL v týmu Calgary Flames, kde se ale po boku Jiřího Hudlera neprosadil. Nastupoval také za SKA Petrohrad, se kterým získal Gagarinův pohár. Posléze začal Roman Červenka působit ve švýcarském Fribourgu.

Zlato si Červenka přivezl z Německa

Na ZOH Roman Červenka debutoval v roce 2009 v Kanadě, kde nároďák skončil sedmý. Zlato si přivezl z MS 2010 v Německu, bronz z MS 2011 na Slovensku. Na ZOH 2014 v Rusku byli Češi šestí a na ZOH 2018 v Jižní Koreji bramboroví. Takže nominace na ZOH 2022 v Pekingu se stala již jeho čtvrtou. Národní tým v Číně vypadl v osmifinále.

O ROMANU ČERVENKOVI ČTĚTE ZDE>> 

Hokejista Roman Červenka získal srdce módní návrhářky, modelky a České miss 2010 Veroniky Machové, s níž má syna Denise.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Reichel: Evropské jádro má smysl. Vzít půlku hráčů na MS je úspěch Reichel: Evropské jádro má smysl. Vzít půlku hráčů na MS je úspěch Byl u toho, když plány o evropském jádru spřádal Miloš Říha. Bývalý reprezentační kapitán Robert Rei... číst článek
Druhý Mueller? Brno bere Američana. Má rád české centry, teď zkusí Holíka Druhý Mueller? Brno bere Američana. Má rád české centry, teď zkusí Holíka Před osmi lety reprezentoval USA na světovém šampionátu v Praze. V klubech kooperoval v jedné lajně ... číst článek
Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman Od února má v českobudějovickém Motoru na starost sportovní záležitosti. Jiří Novotný působil jako h... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Andrea Hlaváčková
Andrea Hlaváčková
zobrazit profil Rocío  Oliva
Rocío Oliva
zobrazit profil Eva Vrabcová Nývltová
Eva Vrabcová Nývltová
zobrazit profil Michaela Hrubá
Michaela Hrubá
zobrazit profil Leopold König
Leopold König
zobrazit profil Roman Šebrle
Roman Šebrle
zobrazit profil Jan Veselý
Jan Veselý
zobrazit profil Jaroslav Poříz
Jaroslav Poříz