Šárka Pančochová

Datum narození: 1. 11. 1990
Přezdívka: Sharky
Místo narození: Uherský Brod
Váha: 55 kg
Výška: 159 cm
Profese: snowboardistka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Snowboardistka Šárka Pančochová, juniorská mistrině světa v Big Air, byla na ZOH v Jižní Koreji 2018 šestnáctá ve slopestylu a devatenáctá v Big Airu.

Se snowboardingem Šárka Pančochová začala ve 12 letech a už o tři roky později si jí všimli sponzoři, díky nimž se její kariéra prudce změnila. V roce 2007 se poprvé postavila na start v závodech evropského poháru. Její hlavní kategorií je U-rampa a slopestyle, disciplína zahrnující triky při skocích, sjíždění po zábradlích a nejrůznějších překážkách. Její sebevědomí a dravost jí vynesly přiléhavou přezdívku Sharky, což lze přeložit jako žraločice.

ŠÁRKA PANČOCHOVÁ: ČŮRÁM JEDINĚ S VÝHLEDEM

Na ZOH Pančochové štěstí nepřálo

Ještě jako juniorka Šárka Pančochová vyhrála zlatou medaili na MS 2008 v kategorii Big Air. V dospělé soutěži pak navázala dalšími medailemi. Z MS 2011 ve španělském La Moline přivezla stříbro a stejný kov vybojovala na Winter X Games 2013 v Aspenu. Kromě toho sklízí jedno ocenění za druhým na domácí půdě. Z evropských pohárů má ve sbírce hned několik medailí.

Jako jedna ze žhavých českých medailových nadějí se Šárka Pančochová zúčastnila ZOH ve Vancouveru 2010. Jízda jí ale nevyšla, a tak na U-rampě skončila na 14. místě. Smůlu měla i při letním soustředění na ZOH v Soči 2014. Narušilo ho zranění, kvůli kterému musela trénink na rampě na nějakou dobu vypustit. V Soči obsadila páté místo.

Na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 Šárka Pančochová skončila ve slopestylu šestnáctá a v Big Airu devatenáctá 

O ŠÁRCE PANČOCHOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Šárka Pančochová si říká Sarka Panc

Sportovkyně Šárka Pančochová se dala dohromady s partou profesionálních snowboardistek, a to Chanelle Sladicsovou, Jamie Andersonovou, Kjersti Buaasovou a Marie-France Royovou, říkají si One Life a snaží se díky své popularitě inspirovat lidi, aby se chovali lépa k životnímu prostředí a užívali si život na plno.

Snowboardistka Šárka Pančochová si říká Sarka Panc, protože jí jméno na závodech vždycky zkomolí.

V červenci 2019 Šárka Pančochová požádala o roku svou partnerku Kaileen Lareeovou. Nadšená Američanka řekla ANO. V srpnu 2021 se vzali v kouzelné přírodě u městečka Leavenworth v americkém státě Washington.

 

 

Články o celebritě

Pančochová se svatbou čeká: Vezme si přítelkyni, až to půjde v Česku Pančochová se svatbou čeká: Vezme si přítelkyni, až to půjde v Česku Tenisová legenda Martina Navrátilová a snowboardistka Šárka Pančochová jsou mezi osobnostmi veřejnéh... číst článek
Pančochová popsala „útěk“ do USA za snoubenkou: Bylo to jen tak tak Pančochová popsala „útěk“ do USA za snoubenkou: Bylo to jen tak tak Její život je jedna velká cesta. Teď ale i snowboardistka Šárka Pančochová musí sedět zavřená v jedn... číst článek
Partnerka Pančochové: první rande, odloučení i společné vášně Partnerka Pančochové: první rande, odloučení i společné vášně Česká snowboardistka Šárka Pančochová se loni v červenci po roční známosti zasnoubila. Její nastávaj... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Necid
Tomáš Necid
zobrazit profil Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
zobrazit profil Ladislav Šmíd
Ladislav Šmíd
zobrazit profil Alexander Choupenitch
Alexander Choupenitch
zobrazit profil Eva Vrabcová Nývltová
Eva Vrabcová Nývltová
zobrazit profil Jáchym Suchánek
Jáchym Suchánek
zobrazit profil Viktor Polášek
Viktor Polášek