Petr Stach

Petr Stach

Datum narození: 29. 6. 1974
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: Herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Petr Stach vystudoval pražskou DAMU a v současné době působí v divadle Minor. Zahrál si i v několika filmech. Jeho nejznámější rolí je Jiří Palach ve filmu Hořící keř.

Po dokončení pražské DAMU se dal Petr Stach k divadlu. Debutoval na prknech divadla Rokoko, ale od roku 1999 pravidelně vystupuje v pražském divadlo Minor. Za sebou má i jazzovou operu Dobře placená procházka uvedenou v Národním divadle, na které spolupracoval s Jiřím Suchým. Věnuje se  experimentálnímu divadlu, proto se účastní mnohých inscenací na různých alternativních divadelních scénách.

První rolí Petra Stacha před kamerou se stal vojín Dubálek v historickém válečném dramatuv Tobruk. Za zmínku také stojí jeho role v dramatu Lidice a postava Jiřího Palacha (bratr Jana Palacha) v životopisném snímku Hořící keř, který získal Cenu Václava Havla. O své roli tehdy řekl: „Myslím si, že to byl neuvěřitelně silný člověk, protože musel čelit smrti svého bratra a i přesto se starat o rodinu a maminku, která se zhroutila.“

Dále se objevuje v televizních seriálech z nichž nejpopulárnějšími jsou Bazén, Okresní přebor, Kriminálka Anděl nebo divácky velmi oblíbené Případy 1. oddělení.

Vášní Petra Stacha je hudba. Spolupracuje s českou moderní jazzovou skupinou Noční optika, která často skládá hudbu právě pro inscenace divadla Minor.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Oldřich Hajlich
Oldřich Hajlich
zobrazit profil Jana Kolesárová
Jana Kolesárová
zobrazit profil Karolína Šafránková
Karolína Šafránková
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Vanda Hybnerová
Vanda Hybnerová
zobrazit profil Rosa Leslie
Rosa Leslie