Vanessa  Mae

Vanessa Mae

Datum narození: 27. 10. 1978
Místo narození: Singapur
Výška: 160 cm
Profese: podnikatel a manžel Andrey Verešové
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Britsko singapurská houslistka Vanessa Mae dokázala spojit vážnou hudbu a pop. A také se vypravila jako lyžařka na olympiádu do Soči.

Celým jménem se jmenuje Vanessa Mae Vanakorn Nicholsonová. Zkrácené Vanessa Mae je její jméno umělecké. Narodila se v Singapuru Thajci Varaprongovi Vanakornovi a Číňance Pamele Tan, kteří se ale záhy rozvedli. Když se její matka provdala za Angličana Grahama Nicholsona, rodina se přestěhovala do Anglie, takže Vanessa Mae od svých čtyř let vyrůstala v Londýně a má tedy britské občanství. Ještě před stěhováním do Evropy už začala hrát na piano, v pěti letech přidala housle.

Už jako dítě vystupovala v televizi, kde hrála klasickou hudbu. Guinessova kniha rekordů ji uvádí jako nejmladší houslistku hrající Beethovena a Čajkovského. Profesionální debut si Vanessa Mae odehrála v deseti letech na hudebním festivalu v Německu. V témže době také poprvé vystupovala s Filharmonickým orchestrem v Londýně. Celosvětově ji ale proslavil až její hit Destiny v roce 2001. Vanessa Mae je velmi oblíbená, po celém světě prodala desítky milionů desek.

V roce 2010 šokovala veřejnost prohlášením, že hodlá reprezentovat Thajsko na zimní olympiádě v Soči 2014. Miluje totiž alpské lyžování. V lednu 2014 Vanessa Mae skutečně splnila kvalifikační kritéria a stala se součástí thajské výpravy.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Roman Timko
Roman Timko
zobrazit profil Vlasta Redl
Vlasta Redl
zobrazit profil Jan Žižka
Jan Žižka
zobrazit profil Jan Pešout
Jan Pešout
zobrazit profil David Škach
David Škach