Hana Vagnerová

Hana Vagnerová

Datum narození: 21. 2. 1983
Místo narození: Praha
Výška: 170 cm
Profese: Herečka, bývalá modelka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Ambiciozní, krásná, půvabna a inteligentní, taková je česká divadelní a filmová herečka Hana Vagnerová, která dříve působila jako modelka.

Hana Vagnerová je ambiciózní česká herečka. Nejenže jí do vínku byla dána krása a půvab, ale také inteligence, což je opravdu vražedná kombinace. Snad proto to byla právě Hana Vagnerová, kterou si režiséři vybrali, aby svou bystrostí dokázala odzbrojit nejen členy Berdychova gangu v seriálu Expozitura, ale též diváky v seriálech jako například On je žena!, Horákovi či ve známém retro seriálu Vyprávěj, za který si dokonce vysloužila cenu Televizní objev roku 2011.

Hana Vagnerová vyrůstala na pražském Chodově, po rodičích programátorech zdědila přirozenou inteligenci. Po úspěšných studiích na gymnáziu byla přijata na Matfyz, VŠE i DAMU. Nakonec zvolila kombinaci VŠE a DAMU, nicméně vzhledem k časové náročnosti nakonec VŠE opustila.

Do svého přijetí na školu se aktivně zabývala modelingem a fotomodelingem. Již při studiích na gymnáziu ji ovšem pohltila noční můra mladých dívek – anorexie. V této době při ní stál její anděl strážný, srbský režisér a v té době přítel Hany Vagnerové, Marko Simić, jehož okouzlila při natáčení studentského filmu Seance Fiction. Herečka se v tomto temném období dostala na hranici 37 kg, což je při výšce 170 cm hrůzostrašné. V Roce 2009 se s Markem Simićem rozešli – jak tvrdí herečka, v dobrém.

Působila v divadlech Extrém, Disk, ABC a Rokoko. Nyní hostuje v divadle ABC v roli Anny Kareniny. Ačkoli je jinak Hana Vagnerová především představitelkou seriálových rolí, jednou se již na velkém plátně objevila - a to po boku Anny Friel či Karla Rodena - ve filmu Bathory. Rok 2013 znamenal pro herečku příležitost zahrát si například po boku Jiřího Langmajera v jedné z povídek seriálového cyklu o Karlu Gottovi Škoda lásky.

 

Články o celebritě

Český Belmondo, Julia Robertsová i Angelina Jolie! Kdo má v ČR své dvojníky? Český Belmondo, Julia Robertsová i Angelina Jolie! Kdo má v ČR své dvojníky? Česká kotlina je sice poměrně malá, najde se tady ale kde co! Dokonce i Angelina Jolie, Brad Pitt ne... číst článek
Hana Vagnerová slaví 41: Znovu dvacet?! Nechtěla bych! Hana Vagnerová slaví 41: Znovu dvacet?! Nechtěla bych! Když herečka Hana Vagnerová dorazila na představení nové řady kosmetiky, jejíž je tváří, netušila, c... číst článek
Hana Vagnerová slaví 41: Luxusní a hlavně nečekaná oslava! Hana Vagnerová slaví 41: Luxusní a hlavně nečekaná oslava! Když herečka Hana Vagnerová dorazila na představení nové řady kosmetiky, jíž je tváří, netušila, co ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Barbara Ronchi
Barbara Ronchi
zobrazit profil Kristína Svarinská
Kristína Svarinská
zobrazit profil Petr Čtvrtníček
Petr Čtvrtníček
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda
zobrazit profil Michal Kern
Michal Kern
zobrazit profil Martha Issová
Martha Issová
zobrazit profil Helen Mirren
Helen Mirren
zobrazit profil Shannen Doherty
Shannen Doherty