Jiří Petrášek

Jiří Petrášek

Datum narození: 30. 5. 1956
Místo narození: Praha
Profese: syn Jana Wericha a ředitel ekonomické školy
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Nemanželský syn Jana Wericha Jiří Petrášek už od dětství tušil, že je adoptovaný. Na veřejnost ale tato skutečnost vyplula až dlouho po smrti jeho skutečného otce.

Jiřího Petráška hned po narození odložila jeho matka do sirotčince. Není divu, byla začínající herečkou a nechtěla si zkazit rozjíždějící se kariéru. Byla jednou z mnoha milenek Jana Wericha, který podle všeho o ničem nevěděl. V sirotčinci se Jiřího ujali manželé Petráškovi, kteří jedináčka velmi rozmazlovali, dali mu jiné jméno a vychovali ho v inteligentního muže. To, že je vlastním jménem Werich mu matka prozradila až po smrti jeho biologického otce.

Už v útlém věku tíhnul Jiří Petrášek (někdy bývá označován jako Jiří Werich Petrášek) k herectví. Chtěl vystudovat pražskou DAMU, ale matka mu to zakázala a poslala ho studovat ekonomii, z níž má Jiří Petrášek tři tituly (působí jako ředitel obchodní akademie).

Kdo je jeho biologickou matkou se stále spekuluje. Mnoho lidí se domnívá, že by mohlo jít o Werichovu dlouhodobou milenku Jaroslavu Adamovou. Podle slov jeho vlastní dcery, ale může jít o jakoukoli ženu. Dcera Jana Werichová ve svých pamětech napsala: „Když jsme byli na procházce, tak mě táta často nechal samotnou na ulici a na chvilku odběhl do nějakého domu. Nikdy mi neřekl, u koho a proč tam byl.“ Je tedy dost možné, že podobně byl počat i Jiří Petrášek, který slova své nevlastní sestry nevyvrátil a dokonce dodal, že nemusí být jediným nemanželským dítětem Jana Wericha.

 

Články o celebritě

Další Osobnosti

zobrazit profil Petr Kumstát
Petr Kumstát
zobrazit profil Aňa Štaidlová
Aňa Štaidlová
zobrazit profil Josef Pleskot
Josef Pleskot
zobrazit profil Karolína Lea Nováková
Karolína Lea Nováková
zobrazit profil Matěj Podzimek
Matěj Podzimek
zobrazit profil Lucie Juřičková
Lucie Juřičková
zobrazit profil Gabriela Kloudová
Gabriela Kloudová
zobrazit profil Denzel Washington
Denzel Washington