Jenovéfa Boková

Datum narození: 16. 5. 1992
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herečka a houslistka Jenovéfa Boková, sestra Kristýny Bokové, na filmovém plátně debutovala rolí ve snímku Občanský průkaz.

Jenovéfa Boková se proslavila účinkováním v reklamách operátora Vodafone po boku Pavla Lišky, jejího bývalého švagra.

JENOVÉFA BOKOVÁ DOSTALA PRÁCI SNŮ

Na filmovém plátně Jenovéfa Boková debutovala v osmnácti letech ve snímku Občanský průkaz, kde hrála i její starší sestra Kristýna Boková, ale třeba také Jiří Macháček či Aňa Geislerová. Dále se objevila ve filmech Láska je láska, Revival či v projektu Hořící keř režírovaném Agnieszkou Holland, a to v roli rebelující studentky filozofie zasažené odkazem Jana Palacha.

Za hlavní roli v dramatu Chvilky (2018) získala Jenovéfa Boková Českého lva. Na stejnou šosku byla roku 2020 nominována za postvu Saši v tragykomedii Karel, já a ty (2019). V kategorii Nejlepší herečka získala nominaci za roli v dramatu Herec (2020).

Jenovéfa Boková je všestranná umělkyně, která se kromě herectví věnuje také hudbě. Studovala housle na konzervatoři a stala se součástí hudebního tělesa Comenius Quartet. Založila kapelu Wunder Bar Band, s níž hraje po klubech alternativní jazz.

O JENOVÉFĚ BOKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jenovéfa Boková, mladší dcera známého politického aktivisty Johna Boka a malířky a sochařky Jitky Bokové, v roce 2018 začala chodit s čerstvým vítězem reality show Robinsonův ostrov Martinem Složilem. S ním ale vztah nevydržel, rozešli se a herečka si našla nového přítele. Jemu v březnu 2023 porodila miminko.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Milan Peroutka
Milan Peroutka
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King
zobrazit profil Dermot Mulroney
Dermot Mulroney
zobrazit profil Karel Roden
Karel Roden
zobrazit profil Simona Zmrzlá
Simona Zmrzlá
zobrazit profil Martina Hudečková
Martina Hudečková
zobrazit profil Geoffrey Rush
Geoffrey Rush
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická